Räkor
I den här miniguiden frossar vi i fakta och kuriosa om räkor, och lär oss vilka räkor man får äta.
Snabbaste sättet att skala ägg? Det ska vi ta reda på nu! Kan bakpulver göra ägget lättskalat och funkar det att skaka bort skalet? Dags att testa Internets mest älskade skala-ägg-tips och gå till botten med om det faktiskt hjälper eller stjälper. Häng på!
Recepttips: Så kokar du ägg.
Det sägs att en tesked bakpulver i kokvattnet ska höja äggets pH-värde och göra dem enklare att skala. Vi testar!
Utlåtande: Skalet kändes fast och på så sätt enkelt att skala, men var det bakpulvret eller var det ett bra ägg i ägglotteriet? Spelar faktiskt ingen roll för det gick ändå inte snabbt att skala ägget.
Betyg: 2/5
I nästa hack ska vi lägga ett kokat ägg i en glasburk med vatten och SKAKA. Var inte blyg, det ska skakas ordentligt i ungefär 30 sekunder.
Utlåtande: WOW! Skalet blev helt löst och nästan ramlade av ägget när det togs upp ur vattnet. Detta hack gör definitivt jobbet. Men 30 sekunder är ju inte rekordsnabbt direkt…
Betyg: 4/5
Kan man rulla bort skalet utan att kvadda ägget? Enligt internets nästa tips ska det gå hur bra som helst. Nu testar vi!
Utlåtande: Nejmen det funkade SÅ bra, tog inte mer än 10 sekunder att få bort hela skalet. Det var löjligt enkelt och du behöver inget extra förutom en hård yta för att det ska funka. Applåder!
Betyg: 5/5
Är det bäst att skala ägg under vatten?
Utlåtande: Detta var väl helt okej, vattnet tog med äggrester som annars riskerar att fastna på ägget och det kändes ganska smidigt att skala i vattnet som gav lite extra flyt.
Betyg: 3/5
I nästa hack ska det funka toppenbra att skala ägg med sked som man liksom stoppar in mellan skalet och ägget.
Utlåtande: Ööh, vad hände här? Har vi missat något? Detta funkade inte alls! Skeden tog med delar av ägget men lämnade kvar spår av skal här och var. Ser ut som att ägget var helt deformerat när skalningen var klar.
Betyg: 1/5
Japp! Rulla ägg mot en hård yta var absolut det bästa sättet. Skalet lossnade superfort och gled av otroligt smidigt. Dessutom har du garanterat en hård yta hemma du kan rulla ägget mot. Win-win-win!
För att testet ska bli så pålitligt som möjligt är alla ägg från samma förpackning och kokas på samma sätt:
Vi står för en ansvarsfull produktion med minskade klimatavtryck. Därför klimatkompenserar vi nu våra ägg från ICAs egna varumärken till 100% för de utsläpp vi ännu inte kommer åt.
Så hittar du våra klimatkompenserade ägg i din ICA-butik och online. Samtliga ägg från ICAs egna varumärken ICA, ICA I love eco och ICA Basic är klimatkompenserade till 100%. Det gör det enkelt för dig att göra ett bra och klimatsmart val när du köper ägg!
Mer information om ICAs klimatkompenserade ägg hittar du här!
I den här miniguiden frossar vi i fakta och kuriosa om räkor, och lär oss vilka räkor man får äta.
Här listar vi våra vanligaste äpplen, säsong och hur du använder dem bäst till bak och mat
Lär dig mer om lavendel och hur du kryddar mat och bakverk med den väldoftande blomman.
Att koka egen buljong kan vara enklare än du tror. Här ger vi tipsen för godaste buljongen
Koka ägg i micron? Det är superenkelt och himla smidigt! Här visar vi hur du gör.
Hur lång tid ska man koka potatis? Här får du svar och lär dig allt om att koka potatis.
Såhär gör du för att koka det perfekta ägget, varje gång!
I vår charkskola lär du dig allt om lufttorkad skinka och vad de passar bäst till.
Här dyker vi ner i benmärgsbuljong och bjuder på ett värmande recept mot höstrusk och kyla