Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Avancerad

Langos

Langos är en avancerad rätt att tillaga och således utmärkt att bjuda sina vänner på om man vill imponera. De friterade potatisbröden är oerhört goda med gräddfil, rödlök och ljuvlig stenbitsrom.

Detta är ett recept från Buffé nr 7, 1998
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 10 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Deg: Rör ut jästen i lite av vattnet. Tillsätt resten av vattnet.
  2. Riv den kokta potatisen fint. Blanda mjöl och salt med potatisrivet. Vänd ner i vattnet och arbeta till en slät, ganska lös deg. Jäs i 40 minuter.
  3. Ta upp degen på mjölat bakbord. Dela degen i 16 eller 32 delar (för 10 port). Kavla ut och jäs bröden 10 minuter.
  4. Hetta upp oljan till 180°C och fritera bröden. 4 minuter per sida för stora langos, 3 minuter för mindre. Vänd dem efter halva tiden.
  5. Låt svalna på galler med hushållspapper under.
  6. Vitlöksolja: Rör samman pressad vitlök och solrosolja och pensla langosarna med blandningen.
  7. Servera med gräddfil, finhackad rödlök och en klick svart kaviar eller stenbitsrom.

Ingredienser

Portioner: 10
Deg
  • 25 g jäst
  • 3 dl ljummet vatten
  • 1 stor kokt potatis (kall à ca 90 g)
  • 7 dl vetemjöl special
  • 1 tsk salt
  • 1 dl vetemjöl till utbakningen
  • olja till friteringen
Vitlöksolja
  • 4 stora vitlöksklyftor
  • 1 dl solrosolja eller annan neutral olja
Fyllning
  • 3 dl gräddfil
  • 1 rödlök
  • 100 g svart stenbitsrom
Lägg till i inköpslistan
Stå inte vilsen i butiken igen!