Langos

181
28
Langos

Langos är en avancerad rätt att tillaga och således utmärkt att bjuda sina vänner på om man vill imponera. De friterade potatisbröden är oerhört goda med gräddfil, rödlök och ljuvlig stenbitsrom.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 7, 1998

Langos

Ingredienser

10 portioner

Deg

25 g jäst
3 dl ljummet vatten
1 stor kokt potatis (kall à ca 90 g)
7 dl vetemjöl special
1 tsk salt
1 dl vetemjöl till utbakningen
olja till friteringen

Vitlöksolja

4 stora vitlöksklyftor
1 dl solrosolja eller annan neutral olja

Fyllning

3 dl gräddfil
1 rödlök
100 g svart stenbitsrom

För alla

Innehåller gluten.
Fri från ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri gräddfil.
Gör mjölkproteinfri: byt ut gräddfilen mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

181

Kommentarer

Carina

2021-06-14

Jättebra recept jag hade ingen potatis så jag tog 1 dl potatismjöl istället det funkade bra tyckte jag. Min man som är ungrare tyckte dom blev jättegoda 😀

Johanna

2021-05-15

En riktig favoriträtt! Brukar göra dubbel sats och spara degen som blir över i kylen till morgonen efter. Blir helt fantastiskt nybakat bröd!

Salvatore

2021-03-17

Jätte lätt och Jätte gott

Näringsvärde per portion

Energi 1239 KJ / 296 kCal
Fett 12 g
Salt 1.24 g
Kolhydrater 39 g
Protein 7 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept