Langos
Langos är en ungersk rätt som är utmärkt att bjuda sina vänner på om man vill imponera. De friterade bröden som vi gör med potatis är oerhört goda med gräddfil, rödlök och ljuvlig stenbitsrom.
Ett recept från:
Buffé nr 3, 2023
Ingredienser
8 langos
Langos
25 g jäst
1 stor kokt, finriven potatis (à ca 90 g)
3 dl ljummet vatten
7 dl vetemjöl special + extra till utbakning
1 tsk salt
ca 10 dl neutral olja till friteringen
Vitlöksolja
4 stora vitlöksklyftor
1 dl neutral olja
Till servering
1 rödlök
3 dl gräddfil
100 g svart stenbitsrom
plockad dill
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Näringsvärdet är beräknat per langos inklusive alla tillbehör.
Energi2107 KJ / 503 kCal
Fett31 g
Salt1.5 g
Kolhydrater47 g
Protein8 g
Kommentarer
Vad fungerar bäst, mjölig eller fast potatis?
Maria
2024-08-29Hej Maria! Det har ingen betydelse i detta recept. Lycka till. Vänliga hälsningar Tove
Redaktionen
2024-08-29Hej! När det är potatis i degen heter det "krumplilángos" :)
Peter
2024-07-23Hej! Ni anger näringsvärde per portion men anger hur inte hur många portioner receptet är beräknat till. Kan man få veta näringsvärde per 100 g istället för per portion? Speciellt intresserad av g kolhydrater per 100 g.
Nora
2024-07-17Hej Nora! Kolhydrater per 100 gram är 24 gram. Nu har jag också bytt så att näringsvärdet är per langos istället. Håller med om att det var otydligt med vad en portion är. Vänliga hälsningar Tove
Redaktionen
2024-07-25