Langos
Langos är en ungersk rätt som är utmärkt att bjuda sina vänner på om man vill imponera. De friterade bröden som vi gör med potatis är oerhört goda med gräddfil, rödlök och ljuvlig stenbitsrom.
Ett recept från:
Buffé nr 3, 2023
Ingredienser
8 langos
Langos
25 g jäst
1 stor kokt, finriven potatis (à ca 90 g)
3 dl ljummet vatten
7 dl vetemjöl special + extra till utbakning
1 tsk salt
ca 10 dl neutral olja till friteringen
Vitlöksolja
4 stora vitlöksklyftor
1 dl neutral olja
Till servering
1 rödlök
3 dl gräddfil
100 g svart stenbitsrom
plockad dill
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Näringsvärdet är beräknat per langos inklusive alla tillbehör.
Energi2107 KJ / 503 kCal
Fett31 g
Salt1.5 g
Kolhydrater47 g
Protein8 g
Kommentarer
Funkar det med torrjäst? Isåfall hur gör man då?
Moa
2024-12-12Hel Moa! Det funkar. Blanda torrjästen med mjölet och låt stå i 10 minuter. Blanda sedan med resten av ingredienserna och följ sedan receptet. Lycka till! Hälsningar Niclas
Redaktionen
2024-12-13Vad fungerar bäst, mjölig eller fast potatis?
Maria
2024-08-29Hej Maria! Det har ingen betydelse i detta recept. Lycka till. Vänliga hälsningar Tove
Redaktionen
2024-08-29Hej! När det är potatis i degen heter det "krumplilángos" :)
Peter
2024-07-23