Langos

113
26
Langos

Langos är en avancerad rätt att tillaga och således utmärkt att bjuda sina vänner på om man vill imponera. De friterade potatisbröden är oerhört goda med gräddfil, rödlök och ljuvlig stenbitsrom.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 7, 1998

Langos

Ingredienser

10 portioner

Deg

25 g
jäst
3 dl
ljummet vatten
1
stor kokt potatis (kall à ca 90 g)
7 dl
vetemjöl special
1 tsk
salt
1 dl
vetemjöl till utbakningen
-
olja till friteringen

Vitlöksolja

4
stora vitlöksklyftor
1 dl
solrosolja eller annan neutral olja

Fyllning

3 dl
gräddfil
1
rödlök
100 g
svart stenbitsrom

För alla

Innehåller gluten.
Fri från ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri gräddfil.
Gör mjölkproteinfri: byt ut gräddfilen mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

113

Kommentarer

Salvatore

2021-03-17

Jätte lätt och Jätte gott

Rebecca

2021-03-12

Spelar det någon roll om det är varm potatis eller om det hinner bli kall?

Anneli

2021-01-23

Helt klart det godaste på år! Trixade till det med att efter oljepensling strössla flingsalt. Vi gjorde en ord sats med 25 g jäst osv. Två helvuxna, två tonåringar åt så magarna nästan sprack. Fick ut 15 st, det blev tre st kvar. Körde på rom, räkor, lök o gräddfil som en topping, topp nr 2: rökt skinka, smörstekta champ + rivost till båda. Dock så tog kalaset inte 1 1/2 tim utan snarare tre. Men klart värt!

Näringsvärde per portion

Energi 1239 KJ / 296 kCal
Fett 12 g
Salt 1.24 g
Kolhydrater 39 g
Protein 7 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept