Langos med skagenröra
Langos är en festlig maträtt som passar för alla tillfällen, och det är svårt att inte älska den krispiga, mjuka delikatessen. Här serveras de nyfriterade langosen med hemmagjord skagenröra.
Ett recept från:
Buffé nr 3, 2023
Ingredienser
4 portioner
Langos
25 g färsk jäst
3 dl ljummet vatten
1 stor kokt finriven potatis (à ca 90 g)
7 dl vetemjöl special +extra till utbakning (7 dl motsvarar ca 420 g)
1 tsk salt
ca 10 dl neutral olja (till fritering)
Skagenröra
4 dl skalade räkor (frysta och tinade eller skalade i lake)
1 dl majonnäs
1 tsk dijonsenap
1/2 msk finrivet citronskal
1 msk finriven pepparrot
2 msk hackad gräslök
salt
svartpeppar
Till servering
citronklyftor
dillvippor
För alla
Kontrollera noga innehållet i majonnäsen.
Fri från laktos och mjölkprotein. Innehåller gluten.
Gör äggfri: välj äggfri majonnäs.
Näringsvärdet är beräknat per langos utan citron och dill till servering.
Gör så här
Tips
1 dl skalade räkor motsvarar ca 50 g.
Servera langosen nyfriterade eller ljumna. Om de hinner svalna: lägg dem på ett galler och värm i 175°C ca 5-10 minuter.
Frityroljan går att återanvända genom att låta den svalna och sedan sila ren.
Häll aldrig olja i avloppet. När du vill slänga frityroljan: låt den svalna, häll i en förslutningsbar förpackning av papper eller plast och lämna till din återvinningscentral eller släng med hushållssoporna.
Servera langosen nyfriterade eller ljumna. Om de hinner svalna: lägg dem på ett galler och värm i 175°C ca 5-10 minuter.
Frityroljan går att återanvända genom att låta den svalna och sedan sila ren.
Häll aldrig olja i avloppet. När du vill slänga frityroljan: låt den svalna, häll i en förslutningsbar förpackning av papper eller plast och lämna till din återvinningscentral eller släng med hushållssoporna.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1450 KJ / 347 kCal
Fett15 g
Salt2 g
Kolhydrater41 g
Protein9 g
Kommentarer