Langos med vitlökssås
Nu behöver du inte gå på festivaler för att få underbara, friterade langos! Med detta recept kan du själv göra langosbröd hemma i köket som du sedan toppar med salt stenbitsrom, vitlökssås och krispig rödlök. Supergott och mättande!
Ingredienser
16 st
Deg
25 g jäst
3 dl vatten
1 stor kokt potatis
1 tsk salt
ca 7 dl vetemjöl special
1 dl mjöl till utbakning
5 dl olja till fritering
Fyllning
2 dl gräddfil eller crème fraiche
1 - 2 klyftor vitlök
salt
hackad rödlök
1 burk röd stenbitsrom
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per st
Energi672 KJ / 161 kCal
Fett5 g
Salt0.46 g
Kolhydrater24 g
Protein3 g
Kommentarer
Degen blev väldigt kletig och svårhanterad, hade i mycket mer mjöl än det står och ändå gick det knappt kavla ut. Tror faktiskt det hade räckt med 2 dl vätska. Men de blev goda i allafall till slut.
Anna
2022-10-09Ett tips ta sötpotatis ist blir riktigt gott då!
Niklas
2022-08-06Ylva, jag har aldrig fryst in en hel deg. Däremot har jag fryst in varje portion, lite mjölad, i gladpack. Bra att öppna förpackningen innan den tinat helt. Fungerar jättebra!
Birgitta
2021-08-18