Ungersk langos med vitlöksolja, gräddfil och ost

Betyg 4.6 av 5.
8 personer har röstat
1
Ungersk langos med vitlöksolja, gräddfil och ost

Langos är en typ av fluffigt, friterat bröd med potatis som har sitt ursprung i Ungern. På traditionellt ungerskt vis serveras här de krispiga bröden med vitlöksolja, riven ost, gräddfil och gräslök.

Ett recept från:
Buffé nr 3, 2023

Ungersk langos med vitlöksolja, gräddfil och ost

Ingredienser

8 langos

Langos

25 g färsk jäst
3 dl ljummet vatten
1 stor kokt finriven potatis (à ca 90 g)
7 dl vetemjöl special +extra till utbakning (7 dl motsvarar ca 420 g)
1 tsk salt
ca 10 dl neutral olja (till fritering)

Till servering

4 msk neutral rapsolja
1 riven vitlöksklyfta
1 krm salt
3 dl gräddfil
3 dl riven lagrad ost
1/2 dl finskuren gräslök

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.6 av 5.
8 personer har röstat

Kommentar

Suveren recept ! Fast jag har ändrat en aning , istälet att ta upp degen på mjölad bänk så använde jag oljad bänk.

Esther

2023-08-09

Näringsvärde per portion

Energi1718 KJ / 411 kCal
Fett22 g
Salt0.4 g
Kolhydrater43 g
Protein10 g

Testa liknande recept

Langos med vitlökssås
Betyg 4.1 av 5.
118 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Langos
Betyg 4.3 av 5.
271 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Ungerskt potatisbröd
Betyg 3 av 5.
12 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Langos med stekt banan och glass
Betyg 4 av 5.
2 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Svartvinbärsmunkar
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Över 12 timmar att tillaga
Gulaschsoppa med grönsaker
Betyg 4.1 av 5.
12 personer har röstat
Under 45 min att tillaga