Ungersk langos med vitlöksolja, gräddfil och ost
Langos är en typ av fluffigt, friterat bröd med potatis som har sitt ursprung i Ungern. På traditionellt ungerskt vis serveras här de krispiga bröden med vitlöksolja, riven ost, gräddfil och gräslök.
Ett recept från:
Buffé nr 3, 2023
Ingredienser
8 langos
Langos
25 g färsk jäst
3 dl ljummet vatten
1 stor kokt finriven potatis (à ca 90 g)
7 dl vetemjöl special +extra till utbakning (7 dl motsvarar ca 420 g)
1 tsk salt
ca 10 dl neutral olja (till fritering)
Till servering
4 msk neutral rapsolja
1 riven vitlöksklyfta
1 krm salt
3 dl gräddfil
3 dl riven lagrad ost
1/2 dl finskuren gräslök
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1718 KJ / 411 kCal
Fett22 g
Salt0.4 g
Kolhydrater43 g
Protein10 g
Kommentar
Suveren recept ! Fast jag har ändrat en aning , istälet att ta upp degen på mjölad bänk så använde jag oljad bänk.
Esther
2023-08-09