Langos med stekt banan och glass
Kombinationen av varmt och kallt, krispigt och mjukt är perfekt i en härlig dessert. Denna söta version av langos med stekt banan, lönnsirap och vaniljglass är en läcker och enkel efterrätt som kommer att imponera på dina gäster!
Ett recept från:
Buffé nr 3, 2023
Ingredienser
8 langos
Langos
25 g färsk jäst
3 dl ljummet vatten
1 stor kokt finriven potatis (à ca 90 g)
7 dl vetemjöl special +extra till utbakning (7 dl motsvarar ca 420 g)
1 tsk salt
ca 10 dl neutral olja (till fritering)
Till servering
4 bananer
2 msk smör
3 msk lönnsirap eller ljus sirap
vaniljglass
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Näringsvärdet är beräknat per langos och utan glass till servering.
Energi1456 KJ / 348 kCal
Fett10 g
Salt1 g
Kolhydrater58 g
Protein6 g
Kommentar
Vad för galning testade att steka banan.
Oliver
2023-04-05