Jul

Goda griljeringar till jul

Griljerad julskinka är för många en självklarhet på julbordet, som dessutom är snabbt och enkelt att göra själv. Passa på att experimentera med klassiska smaker, juliga kryddor och söta inslag. Här hittar du 5 griljeringar som vi tror du kommer gilla!
Tips! Så griljerar du skinka

  1. Julskinka med griljering

    1. Den klassiska griljeringen

    Betyg 2.7 av 5.
    1778 personer har röstat
    Receptet har 11 kommentarer.

    Detta är det idealiska receptet om du vill ha en saftig skinka med klassisk granering med senap som bas. Snabbt, enkelt, och väldigt gott!

    Julskinka med griljering
  2. Julskinka med ingefärs- och honungsgriljering

    2. Griljera med ingefära och honung

    Betyg 4 av 5.
    26 personer har röstat
    Receptet har 14 kommentarer.

    Här har du en härligt doftande griljering med traditionella, söta julsmaker med färsk ingefära, honung, senap, äggula och ströbröd.

    Julskinka med ingefärs- och honungsgriljering
  3. Kryddgriljerad julskinka

    3. Kryddig griljering

    Betyg 2.2 av 5.
    10 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer.

    Från sött till kryddigt! I den här kryddgriljeringen har du kryddnejlika, kryddpeppar och apelsinskal. Resultatet blir en underbar skinka med smak av jul.

    Kryddgriljerad julskinka
  4. Örtgriljerad skinka

    4. Griljera med örter

    Betyg 2.7 av 5.
    48 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer.

    En god och grön griljering har vi här! Detta roliga recept på julgriljering innehåller senap, gräslök, persilja, timjan och basilika. Resultatet är både gott att se på såväl som att äta.

    Örtgriljerad skinka
  5. Julskinka med fikon- och valnötsgriljering (glutenfri och utan ägg)

    5. Fruktig och knaprig fikon- och valnötsgriljering

    Betyg 3.3 av 5.
    7 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer.

    Här är receptet till dig som vill testa något nytt på julbordet, med härligt söta fikon som passar särskilt gott till den salta skinkan. Dessutom är detta recept glutenfritt och helt utan ägg.

    Julskinka med fikon- och valnötsgriljering (glutenfri och utan ägg)

Tips för att lyckas med julskinkan

4 vanliga julskinkefrågor

Hur får man griljeringen att sitta kvar på julskinkan?

Klassisk griljerad julskinka görs enkelt genom att blanda äggula och senap, strö lite majsstärkelse på skinkan så fäster griljeringen bättre. 

Hur gör jag så att skinkan inte blir torr?

Låg temperatur och lång tillagning är tricket för att få en saftig skinka. Använd en stektermometer så kan du hålla koll på innertemperaturen.

Hur länge kan man ha en griljerad julskinka i kylen? 

En färdigkokt julskinka håller cirka en vecka i kylen. 

Vad innebär det att griljera?

Att griljera betyder att man panerar den med till exempel ströbröd som mixas med senap och sedan tillagas i ugnen.

Artiklar (1567)

Plånboksvänligt!

Billigare påskmat

Det finns smarta sätt att spara pengar på påskmaten utan att dra ner på kvalitet, smak eller påskkänsla. Här är våra bästa tips och recept för ett billigare påskbord!