Billigare påskmat
Det finns smarta sätt att spara pengar på påskmaten utan att dra ner på kvalitet, smak eller påskkänsla. Här är våra bästa tips och recept för ett billigare påskbord!
Griljerad julskinka är för många en självklarhet på julbordet, som dessutom är snabbt och enkelt att göra själv. Passa på att experimentera med klassiska smaker, juliga kryddor och söta inslag. Här hittar du 5 griljeringar som vi tror du kommer gilla!
Tips! Så griljerar du skinka
Detta är det idealiska receptet om du vill ha en saftig skinka med klassisk granering med senap som bas. Snabbt, enkelt, och väldigt gott!
Här har du en härligt doftande griljering med traditionella, söta julsmaker med färsk ingefära, honung, senap, äggula och ströbröd.
Från sött till kryddigt! I den här kryddgriljeringen har du kryddnejlika, kryddpeppar och apelsinskal. Resultatet blir en underbar skinka med smak av jul.
En god och grön griljering har vi här! Detta roliga recept på julgriljering innehåller senap, gräslök, persilja, timjan och basilika. Resultatet är både gott att se på såväl som att äta.
Här är receptet till dig som vill testa något nytt på julbordet, med härligt söta fikon som passar särskilt gott till den salta skinkan. Dessutom är detta recept glutenfritt och helt utan ägg.
Klassisk griljerad julskinka görs enkelt genom att blanda äggula och senap, strö lite majsstärkelse på skinkan så fäster griljeringen bättre.
Låg temperatur och lång tillagning är tricket för att få en saftig skinka. Använd en stektermometer så kan du hålla koll på innertemperaturen.
En färdigkokt julskinka håller cirka en vecka i kylen.
Att griljera betyder att man panerar den med till exempel ströbröd som mixas med senap och sedan tillagas i ugnen.
Det finns smarta sätt att spara pengar på påskmaten utan att dra ner på kvalitet, smak eller påskkänsla. Här är våra bästa tips och recept för ett billigare påskbord!
Här hittar du tips på hur du lyckas med bullbaket och ett gäng goda fyllningar till bullarna.
I vår charkskola lär du dig allt om lufttorkad skinka och vad de passar bäst till.
Här har vi samlat några av våra fräscha och nyttiga favoritsallader till julbordet.
Här listar vi våra bästa Janssons och nya recept som vi tror extra mycket på!
Här är bilderna på julmaten som vi kanske helst glömmer. Eller?