Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 30 MIN | Medel

Örtgriljerad skinka

Skinka är ett stående inslag på julbordet. Här är ett roligt recept där du örtgriljerar skinkan med senap, gräslök, persilja, timjan och basilika. Lägg en bit på smörgåsen och njut!

Detta är ett recept från Buffé nr 12, 2005
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 1 skinka portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Rör samman senap och äggulor till en smet. Bre den över den kokta skinkan. Sikta över ströbrödet.
  3. Mixa örter och olja väl i en mixer. Bre örtoljan över skinkan. Griljera skinkan i 10-15 minuter. Ös örtoljan över skinkan några gånger under tiden i ugnen.

För alla

Innehåller ägg.
Gör glutenfri: använd ströbröd utan gluten.
Gör mjölkfri: använd ströbröd utan mjölk.

Ingredienser

Portioner: 1 skinka
  • 4 - 4 1/2 msk grovkorning söt senap
  • 2 äggulor
  • 1 kokt skinka (à 3-3 1/2 kg)
  • 1 - 1 1/2 msk ströbröd
  • 2 dl blandade färska örter (t ex gräslök, persilja, basilika, timjan)
  • 1 dl matolja
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer