Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Julskinka med fikon- och valnötsgriljering (glutenfri och utan ägg)

Fruktig och knaprig griljering till julskinkan med torkade fikon, valnötter och vinäger. Glutenfri och utan ägg. De söta fikonen passar särskilt gott till den salta skinkan. Mixa, blanda ihop och pensla griljeringen på julskinkan. Varför inte prova något nytt på julbordet i jul?

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 1 skinka portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C. 
  2. Skär fikon grovt. Mixa fikon och valnötter grovt i en matberedare. Tillsätt olja, vinäger, vatten och salt, mixa till en massa. Tillsätt ev. mer vatten.
  3. Lägg den kokta skinkan på ett ugnssäkert fat.
  4. Torka av skinkan med hushållspapper. Sikta över majsstärkelse. Bred griljeringen över skinkan.
  5. Griljera skinkan mitt i ugnen 10- 15 minuter eller tills den fått fin färg. Låt den bli kall snabbt.

För alla

Griljeringen är fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 1 skinka
  • 1 färdigkokt julskinka à ca 3 kg (gärna rapsgris)
Griljering
  • 10 torkade fikon
  • 1 dl valnötskärnor (1 dl motsvarar ca 15 st)
  • 1 msk olja
  • 2 msk vinäger
  • 1/2 dl vatten
  • 1/2 tsk salt
  • majsstärkelse (Maizena)
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?