Julskinka med fikon- och valnötsgriljering (glutenfri och utan ägg)

Betyg 3.3 av 5.
7 personer har röstat
0
Julskinka med fikon- och valnötsgriljering (glutenfri och utan ägg)

Fruktig och knaprig griljering till julskinkan med torkade fikon, valnötter och vinäger. Glutenfri och utan ägg. De söta fikonen passar särskilt gott till den salta skinkan. Mixa, blanda ihop och pensla griljeringen på julskinkan. Varför inte prova något nytt på julbordet i jul?

Julskinka med fikon- och valnötsgriljering (glutenfri och utan ägg)

Ingredienser

1 skinka
1 färdigkokt julskinka à ca 3 kg (gärna rapsgris)

Griljering

10 torkade fikon
1 dl valnötskärnor (1 dl motsvarar ca 15 st)
1 msk olja
2 msk vinäger
1/2 dl vatten
1/2 tsk salt
majsstärkelse (Maizena)

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.3 av 5.
7 personer har röstat

Kommentarer

Testa liknande recept

Dragongriljerad julskinka
Betyg 3 av 5.
4 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Julig Salsa
Betyg 2 av 5.
1 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Brysselkål med getost och fikon
Betyg 3.2 av 5.
54 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Julmacka cheddarspread och fikon
Betyg 3.8 av 5.
8 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Julskinka med senap- och tranbärsglaze
Betyg 4 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Frukt- och nötbröd med fikon och aprikos
Betyg 4.6 av 5.
24 personer har röstat
Över 60 min att tillaga