Julskinka med fikon- och valnötsgriljering (glutenfri och utan ägg)

Betyg 3.3 av 5.
7 personer har röstat
0
Julskinka med fikon- och valnötsgriljering (glutenfri och utan ägg)

Fruktig och knaprig griljering till julskinkan med torkade fikon, valnötter och vinäger. Glutenfri och utan ägg. De söta fikonen passar särskilt gott till den salta skinkan. Mixa, blanda ihop och pensla griljeringen på julskinkan. Varför inte prova något nytt på julbordet i jul?

Julskinka med fikon- och valnötsgriljering (glutenfri och utan ägg)

Ingredienser

1 skinka
1   färdigkokt julskinka à ca 3 kg (gärna rapsgris)

Griljering

10   torkade fikon
1 dl  valnötskärnor (1 dl motsvarar ca 15 st)
1 msk  olja
2 msk  vinäger
1/2 dl  vatten
1/2 tsk  salt
majsstärkelse (Maizena)

För alla

Griljeringen är fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.3 av 5.
7 personer har röstat

Kommentarer

Testa liknande recept

Dragongriljerad julskinka
Betyg 3 av 5.
4 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Julig Salsa
Betyg 2 av 5.
1 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Julmacka cheddarspread och fikon
Betyg 3.8 av 5.
8 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Julskinka med senap- och tranbärsglaze
Betyg 4 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Tranbärsgriljering
Betyg 5 av 5.
2 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Griljerad julskinka
Betyg 4.6 av 5.
147 personer har röstat
Under 45 min att tillaga