Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Kryddgriljerad julskinka

En underbar skinka med smak av jul finner du i denna kryddgriljerade julskinka. Rosta ströbröd, kryddnejlika, kryddpeppar och apelsinskal före du strör det över skinkan. Griljera i ugn och servera avsvalnad.

Detta är ett recept från Buffé nr 12, 2010
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 1 skinka portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Ta bort nätet på skinkan. Lägg den svålfria skinkan i en ugnssäker form.
  3. Blanda ströbröd, kryddnejlika, kryddpeppar och apelsinskal. Rosta allt i en torr och het stekpanna tills det fått lite färg, rör då och då.
  4. Rör ihop äggula och senap. Pensla blandningen över skinkan. Strö över den rostade ströbrödsblandningen.
  5. Ställ in skinkan i mitten av ugnen. Griljera tills den fått färg, 15–20 minuter. Ställ skinkan kallt så den svalnar snabbt.

För alla

Gör glutenfri: använd ströbröd fritt från gluten.
Gör laktosfri: använd mjölkfritt ströbröd.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt ströbröd.
Gör äggfri: använd ströbröd fritt från ägg, uteslut äggulan eller ersätt den med t ex ett par matskedar crème fraiche.

Ingredienser

Portioner: 1 skinka
  • 1 kokt, rimmad skinka (à 3-4 kg)
  • 1 dl ströbröd
  • 1 tsk malen kryddnejlika
  • 1 tsk malen kryddpeppar
  • rivet skal av 1 apelsin
  • 1 äggula
  • 4 msk skånsk senap
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?