Griljerad skinka
Griljerad skinka hör julen till och att griljera den själv är inte svårt. Det går att göra på färdigkokt skinka och med skinka som du kokar själv. Se till att du har en väl fungerande termometer när det väl är dags. Se filmen för mer inspiration till att lyckas med julskinkan.
Här finns alla våra goda recept på griljerad skinka
Så gör du - griljerad skinka
Vi visar steg för steg hur du griljerar skinka.
1. Skölj
Börja med att skölja skinkan i kallt vatten.
2. In i ugnen
Lägg skinkan på en plåt, stoppa in en stektermometer i mitten av skinkan. Stoppa in i ugnen.
Ugnstemperatur: 125 grader
Innertemperatur: 72-75 grader3. Torka av
Ta ut skinkan och torka av den med pappet. Detta för att griljeringen lättare ska fastna.
4. Majsstärkelse
Pudra över majsstärkelse över skinkan.
5. Griljering
Smeta på senapsgriljeringen.
RECEPT! Här hittar du alla våra recept på griljerad skinka.
6. Ströbröd
Avsluta med att strössla över ströbröd.
7. In i ugnen igen
Slutligen: stoppa in skinkan i ugnen igen.
Ugnstemperatur: 225 grader
Tid: cirka 10 minuter8. Nejlikor
Avsluta med att trycka i några nejlikor, för den juliga smaken och syns skull.
Tips på andra griljeringar
- Fikon och valnötter
- Ingefära och honung
- Tranbär
- Kaffe och honung
Artiklar Visar 1516 stycken
Knäck med mandel
Läckert söt och härligt seg. Här visar vi hur du kokar den perfekta knäcken!
Så gör du en vintertårta
Vi visar dig stegvis hur du förbereder och dekorerar en förtjusande vintertårta
Fruktgran till jul
Bygg en ståtlig, ätbar gran av frukt och bär. Suveränt gott att doppa i chokladfondue.
Koka många ägg
Till stora högtider äter vi många goda ägghalvor. Bästa tipsen för att koka perfekta ägg!
Perfekt runda köttbullar
Vi bjuder på tips hur du får dina köttbullar perfekt runda.
Gör egna trillingnötter
Gör din egen trillingnöt, enkelt och riktigt smarrigt!