Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Julskinka med ingefärs- och honungsgriljering

Härligt doftande griljering till julskinkan med färsk ingefära, honung, senap, äggula och ströbröd. Traditionella, söta julsmaker med både svensk senap och dijonsenap. Blanda ihop griljeringen och pensla på skinkan, strö över ströbröd och ställ i ugnen. Griljera julskinkan gyllene.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 1 skinka portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C. 
  2. Griljering: Blanda ingefära, senap, honung, äggula och ströbröd till griljeringen.
  3. Lägg den kokta skinkan på ett ugnssäkert fat.
  4. Torka av skinkan med hushållspapper. Sikta över majsstärkelse. Bred griljeringen över skinkan.
  5. Griljera skinkan mitt i ugnen 10- 15 minuter eller tills den fått fin färg. Låt den bli kall snabbt.

För alla

Griljeringen är fri från laktos och mjölkprotein men innehåller ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfritt ströbröd eller po-fiber. (OBS glutenfritt ströbröd är ej mjölkproteinfritt).

Ingredienser

Portioner: 1 skinka
  • 1 färdigkokt julskinka à ca 3 kg (gärna rapsgris)
Griljering
  • 2 msk färskriven ingefära
  • 2 msk dijonsenap
  • 3 msk svensk senap
  • 2 msk flytande honung
  • 1 äggula
  • 1 dl ströbröd
  • majsstärkelse (Maizena)
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?