Julskinka med ingefärs- och honungsgriljering

Härligt doftande griljering till julskinkan med färsk ingefära, honung, senap, äggula och ströbröd. Traditionella, söta julsmaker med både svensk senap och dijonsenap. Blanda ihop griljeringen och pensla på skinkan, strö över ströbröd och ställ i ugnen. Griljera julskinkan gyllene.

Ingredienser
1 skinka
1 färdigkokt julskinka à ca 3 kg (gärna rapsgris)
Griljering
2 msk färskriven ingefära
2 msk dijonsenap
3 msk svensk senap
2 msk flytande honung
1 äggula
1 dl ströbröd
majsstärkelse (Maizena)
Gör så här
00:10:00
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Tips på vad man kan använda istället för senap mottages med tacksamhet......
Mari
2024-12-22Hej Mari! Oj, vilken knepig fråga.... ;) Det kanske kan fungera med äppelmos och lite extra ingefära? Eller varför inte byta ut ingefäran mot pepparrot? Lycka till. Vänliga hälsningar Tove
Redaktionen
2024-12-23Jag har hälften av ströbrödet i griljeringen och hälften strör jag över skinkan innan jag skjuter in den i ugnen . Blir superbra 🥰
Desiree
2021-12-22Man får "dubbla budskap" gällande huruvida ströbrödet ska strös på efter man har penslat på griljeringen eller om det ska blandas direkt i griljeringen. Det står olika direktiv på olika ställen i receptet.
Linda
2020-12-24