Julskinka med ingefärs- och honungsgriljering

Betyg 4 av 5.
26 personer har röstat
14
Julskinka med ingefärs- och honungsgriljering

Härligt doftande griljering till julskinkan med färsk ingefära, honung, senap, äggula och ströbröd. Traditionella, söta julsmaker med både svensk senap och dijonsenap. Blanda ihop griljeringen och pensla på skinkan, strö över ströbröd och ställ i ugnen. Griljera julskinkan gyllene.

Julskinka med ingefärs- och honungsgriljering

Ingredienser

1 skinka
1   färdigkokt julskinka à ca 3 kg (gärna rapsgris)

Griljering

2 msk  färskriven ingefära
2 msk  dijonsenap
3 msk  svensk senap
2 msk  flytande honung
1   äggula
1 dl  ströbröd
majsstärkelse (Maizena)

För alla

Griljeringen är fri från laktos och mjölkprotein men innehåller ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfritt ströbröd eller po-fiber. (OBS glutenfritt ströbröd är ej mjölkproteinfritt).

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4 av 5.
26 personer har röstat

Kommentarer

Jag har hälften av ströbrödet i griljeringen och hälften strör jag över skinkan innan jag skjuter in den i ugnen . Blir superbra 🥰

Desiree

2021-12-22

Man får "dubbla budskap" gällande huruvida ströbrödet ska strös på efter man har penslat på griljeringen eller om det ska blandas direkt i griljeringen. Det står olika direktiv på olika ställen i receptet.

Linda

2020-12-24

Denna griljering är fantastisk, gjorde den förra året till jul. Rekommenderas varmt !

Eva

2018-12-19

Testa liknande recept

Julskinka med senapsgriljering
Betyg 3.7 av 5.
74 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Julskinka med apelsin- och rosmaringriljering
Betyg 4.5 av 5.
2 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Griljerad julskinka
Betyg 4.6 av 5.
147 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Senapsgriljerad julskinka
Betyg 3.4 av 5.
163 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Julskinka med griljering
Betyg 2.7 av 5.
1778 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Julmacka med äpple och senap
Betyg 3.3 av 5.
15 personer har röstat
Under 15 min att tillaga