Goda griljeringar till julskinkan

Jul

Griljerad julskinka är för många en självklarhet på julbordet, som dessutom är snabbt och enkelt att göra själv. Passa på att experimentera med klassiska smaker, juliga kryddor och söta inslag. Här hittar du 5 griljeringar som vi tror du kommer gilla!
Tips! Så griljerar du skinka

Så enkelt griljerar du julskinkan

Julskinkan är ett måste på många julbord – och griljeringen är pricken över i! Det bästa? Det är hur enkelt som helst att variera smakerna. Du kan griljera en färdigkokt skinka från butiken eller den du själv har lagt tid på att koka. Med några få ingredienser får du snabbt en gyllene, smakrik yta som gör skinkan extra festlig.

Här tipsar vi om olika griljeringar som ger klassisk julkänsla eller en modern twist.

  1. Griljerad julskinka

    1. Den klassiska griljeringen

    Betyg 4.6 av 5.234 personer har röstat
    Receptet har 52 kommentarer

    Detta är det idealiska receptet om du vill ha en saftig skinka med klassisk granering med senap som bas. Snabbt, enkelt, och väldigt gott!

    Griljerad julskinka
  2. Julskinka med ingefärs- och honungsgriljering

    2. Griljera med ingefära och honung

    Betyg 4 av 5.26 personer har röstat
    Receptet har 14 kommentarer

    Här har du en härligt doftande griljering med traditionella, söta julsmaker med färsk ingefära, honung, senap, äggula och ströbröd.

    Julskinka med ingefärs- och honungsgriljering
  3. Kryddgriljerad julskinka

    3. Kryddig griljering

    Betyg 2.2 av 5.10 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer

    Från sött till kryddigt! I den här kryddgriljeringen har du kryddnejlika, kryddpeppar och apelsinskal. Resultatet blir en underbar skinka med smak av jul.

    Kryddgriljerad julskinka
  4. Örtgriljerad skinka

    4. Griljera med örter

    Betyg 2.7 av 5.50 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer

    En god och grön griljering har vi här! Detta roliga recept på julgriljering innehåller senap, gräslök, persilja, timjan och basilika. Resultatet är både gott att se på såväl som att äta.

    Örtgriljerad skinka
  5. Julskinka med fikon- och valnötsgriljering (glutenfri och utan ägg)

    5. Fruktig och knaprig fikon- och valnötsgriljering

    Betyg 3.3 av 5.7 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer

    Här är receptet till dig som vill testa något nytt på julbordet, med härligt söta fikon som passar särskilt gott till den salta skinkan. Dessutom är detta recept glutenfritt och helt utan ägg.

    Julskinka med fikon- och valnötsgriljering (glutenfri och utan ägg)
Frågor & svar om julskinka

Hur får man griljeringen att sitta kvar på julskinkan?

Klassisk griljerad julskinka görs enkelt genom att blanda äggula och senap, strö lite majsstärkelse på skinkan så fäster griljeringen bättre. 

Hur gör jag så att skinkan inte blir torr?

Låg temperatur och lång tillagning är tricket för att få en saftig skinka. Använd en stektermometer så kan du hålla koll på innertemperaturen.

Hur länge kan man ha en griljerad julskinka i kylen? 

En färdigkokt julskinka håller cirka en vecka i kylen. 

Vad innebär det att griljera?

Att griljera betyder att man panerar den med till exempel ströbröd som mixas med senap och sedan tillagas i ugnen.

Artiklar Visar 1737 stycken

Billigare påskmat

Plånboksvänligt!

Det finns smarta sätt att spara pengar på påskmaten utan att dra ner på kvalitet, smak eller påskkänsla. Här är våra bästa tips och recept för ett billigare påskbord!