Billigare påskmat
Plånboksvänligt!
Det finns smarta sätt att spara pengar på påskmaten utan att dra ner på kvalitet, smak eller påskkänsla. Här är våra bästa tips och recept för ett billigare påskbord!
Jul
Griljerad julskinka är för många en självklarhet på julbordet, som dessutom är snabbt och enkelt att göra själv. Passa på att experimentera med klassiska smaker, juliga kryddor och söta inslag. Här hittar du 5 griljeringar som vi tror du kommer gilla!
Tips! Så griljerar du skinka
Julskinkan är ett måste på många julbord – och griljeringen är pricken över i! Det bästa? Det är hur enkelt som helst att variera smakerna. Du kan griljera en färdigkokt skinka från butiken eller den du själv har lagt tid på att koka. Med några få ingredienser får du snabbt en gyllene, smakrik yta som gör skinkan extra festlig.
Här tipsar vi om olika griljeringar som ger klassisk julkänsla eller en modern twist.

Detta är det idealiska receptet om du vill ha en saftig skinka med klassisk granering med senap som bas. Snabbt, enkelt, och väldigt gott!

Här har du en härligt doftande griljering med traditionella, söta julsmaker med färsk ingefära, honung, senap, äggula och ströbröd.

Från sött till kryddigt! I den här kryddgriljeringen har du kryddnejlika, kryddpeppar och apelsinskal. Resultatet blir en underbar skinka med smak av jul.

En god och grön griljering har vi här! Detta roliga recept på julgriljering innehåller senap, gräslök, persilja, timjan och basilika. Resultatet är både gott att se på såväl som att äta.

Här är receptet till dig som vill testa något nytt på julbordet, med härligt söta fikon som passar särskilt gott till den salta skinkan. Dessutom är detta recept glutenfritt och helt utan ägg.
Klassisk griljerad julskinka görs enkelt genom att blanda äggula och senap, strö lite majsstärkelse på skinkan så fäster griljeringen bättre.
Låg temperatur och lång tillagning är tricket för att få en saftig skinka. Använd en stektermometer så kan du hålla koll på innertemperaturen.
En färdigkokt julskinka håller cirka en vecka i kylen.
Att griljera betyder att man panerar den med till exempel ströbröd som mixas med senap och sedan tillagas i ugnen.
Plånboksvänligt!
Det finns smarta sätt att spara pengar på påskmaten utan att dra ner på kvalitet, smak eller påskkänsla. Här är våra bästa tips och recept för ett billigare påskbord!
Rulla rulla!
Här hittar du tips på hur du lyckas med bullbaket och goda fyllningar till bullarna.
Allt om lufttorkat
I vår charkskola lär du dig allt om lufttorkad skinka och vad de passar bäst till.
Vi tipsar om våra godaste pannacottor. Vad sägs om en krämig variant med nougat?
Hälsosam jul!
Inspireras av nyttigare mingelmat i jul!
En hälsosam jul!
Här är de nyttigare julgodisarna du måste testa!
Klart på ett kick!
Julgodis är ju ett måste under julen. Här kommer därför 16 enkla och goda julgodisar.
Vad hände här?
Här är bilderna på julmaten som vi kanske helst glömmer. Eller?
Baka och frys in
Ett gäng goda julkakor som du kan baka i god tid, frysa in.