Bild laddas
Goda fyllningar till dina...

Djävulsägg

Ingen påskbuffé är komplett utan mumsiga djävulsägg! Här bjuder vi på några läckra fyllningar att variera mellan.

  1. 1. Ägghalvor med senapsmajonnäs

    3
    0

    Läckert gula djävulsägg där fyllningen är superenkel att röra ihop. Röran är gjord av äggula, senap och majonnäs. För lite extra sting - spritsa på äggen och pudra över kajennpeppar.

    Ägghalvor med senapsmajonnäs
  2. 2. Deviled eggs

    14
    1

    Fyll dina ägg med n härligt salt sardellkräm eller varför inte en röra gjord på äggulor och kaviar. Pynta de solgula godbitarna med lite dill.

    Deviled eggs
  3. 3. Påskägg

    15
    2

    Heta ägg, olivägg eller medelhavsfyllning - vilken variant av djävulsägg blir din favorit? Här bjuder vi på tre läckra fyllningar till påskäggen.

    Påskägg
  4. 4. Ägghalvor fyllda med rökt lax och pepparrot eller rökt renstek och äpple

    7
    1

    Mumsiga ägghalvor med lax, pepparrot och färskost eller renstek, äpple, dijonsenap och färskost blir fulländade apptitretare på påskbuffén.

    Ägghalvor fyllda med rökt lax och pepparrot eller rökt renstek och äpple
  5. 5. Ägghalvor med medelhavsfyllningar

    11
    0

    Lyxigt smakrika och annorlunda ägghalvor med två olika medelhavsfyllningar. Fyllningarna gör du av bland annat paprika, kesella, chorizosalami, aiolisås, musslor och oliver. Stiliga och delikata!

    Ägghalvor med medelhavsfyllningar
  6. 6. Ägghalvor med räk- och oströra

    28
    5

    Dessa ägghalvor med räkröra får extra skjuts av en smakrik lagrad ost, dill och citron. Gör sig kanske bäst med inte alltför hårdkokta ägg.
     

    Ägghalvor med räk- och oströra
Varför heter det djävulsägg?

Namnet djävulsägg är direkt översatt från engelskans "Deviled eggs". Termen "Deviled" i anslutning till mat dateras så långt tillbaka i tiden som till 1786 och användes i sammanhang när mat serverades med starka tillbehör som till exempel senap eller peppar. Så vi får helt enkelt anta att namnet kommer ifrån att man tyckte att maten var så stark så det brann i munnen.

Favoriter!

Fyllda ägghalvor

Ägghalvor med goda toppings är ett måste till buffébordet!
Bild laddas
Tips!

Koka många ägg

Till stora högtider äter vi många goda ägghalvor. Bästa tipsen för att koka perfekta ägg!
Bild laddas
4 söta tips

Hjärtformade ägg

Ägg är inte bara urgott − det går också att laga på så många olika sätt!
Bild laddas
Tips till påsk!

Färga ägg naturligt

Vilka råvaror i ditt kylskåp kan du använda för att färga påskäggen i vackra färger?
Bild laddas
Briljera i köket!

Hur pocherar man ägg?

Med några enkla knep kan vem som helst lyckas med den perfekt rinniga gulan, vi visar hur.
Bild laddas
Mattraditioner

Därför äter vi ägg på påsk

Hur kommer det sig egentligen att vi äter dessa mängder ägg under påsken?
Bild laddas
Så här gör du

Så gör du hjärtformade ägg

Här visar vi hur du gör hjärtformade ägghalvor, steg-för-steg.
Bild laddas
Påskpyssel!

Måla och dekorera ägg

Under påsken frossar vi svenskar i ägg. Totalt konsumerar vi 2000 ton ägg under påskveckan. Att göra påskmåltiden festligare genom att måla ägg har vi gjort sedan 1700-talet. Då kokade man äggen med lökskal eller i rödbetsvatten för att få vackra färger. Här målar och dekorerar vi ägg med speciella äggfärger, tejp och engångstatueringar.
Bild laddas
Så gör du!

Blåsa ur ägg

Här visar vi hur du lyckas blåsa ur ägg!
Bild laddas

Kanske gillar du också...