Goda fyllningar till dina...

Djävulsägg

Ingen påskbuffé är komplett utan mumsiga djävulsägg! Här bjuder vi på några läckra fyllningar att variera mellan.

  1. Deviled eggs

    1. Deviled eggs

    Betyg 3.8 av 5.4 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer

    Enkla och snabba är deviled eggs att göra som passar perfekt att servera på ett buffébord. Äggkrämen som görs av äggulorna, dijonsenap, majonnäs och vinäger blir god och smakrik. Toppa djävulsäggen med vackert rött paprikapulver.

    Deviled eggs
  2. Ägghalvor med senapsmajonnäs

    2. Ägghalvor med senapsmajonnäs

    Betyg 2.3 av 5.3 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer

    Läckert gula djävulsägg där fyllningen är superenkel att röra ihop. Röran är gjord av äggula, senap och majonnäs. För lite extra sting - spritsa på äggen och pudra över kajennpeppar.

    Ägghalvor med senapsmajonnäs
  3. Ägghalvor med sardellkräm

    3. Ägghalvor med sardellkräm

    Betyg 2.4 av 5.14 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer

    Fyll dina ägg med n härligt salt sardellkräm eller varför inte en röra gjord på äggulor och kaviar. Pynta de solgula godbitarna med lite dill.

    Ägghalvor med sardellkräm
  4. Påskägg

    4. Påskägg

    Betyg 2.3 av 5.15 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer

    Heta ägg, olivägg eller medelhavsfyllning - vilken variant av djävulsägg blir din favorit? Här bjuder vi på tre läckra fyllningar till påskäggen.

    Påskägg
  5. Ägghalvor fyllda med rökt lax och pepparrot eller rökt renstek och äpple

    5. Ägghalvor fyllda med rökt lax och pepparrot eller rökt renstek och äpple

    Betyg 3.9 av 5.7 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer

    Mumsiga ägghalvor med lax, pepparrot och färskost eller renstek, äpple, dijonsenap och färskost blir fulländade apptitretare på påskbuffén.

    Ägghalvor fyllda med rökt lax och pepparrot eller rökt renstek och äpple
  6. Ägghalvor med medelhavsfyllningar

    6. Ägghalvor med medelhavsfyllningar

    Betyg 3.8 av 5.11 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer

    Lyxigt smakrika och annorlunda ägghalvor med två olika medelhavsfyllningar. Fyllningarna gör du av bland annat paprika, kesella, chorizosalami, aiolisås, musslor och oliver. Stiliga och delikata!

    Ägghalvor med medelhavsfyllningar
  7. Ägghalvor med räk- och oströra

    7. Ägghalvor med räk- och oströra

    Betyg 4.4 av 5.42 personer har röstat
    Receptet har 6 kommentarer

    Dessa ägghalvor med räkröra får extra skjuts av en smakrik lagrad ost, dill och citron. Gör sig kanske bäst med inte alltför hårdkokta ägg.
     

    Ägghalvor med räk- och oströra

Se video hur man gör djävulsägg

Här visar ICA-köket hur du gör djävulsägg steg för steg!

Varför heter det djävulsägg?

Namnet djävulsägg är direkt översatt från engelskans "Deviled eggs". Termen "Deviled" i anslutning till mat dateras så långt tillbaka i tiden som till 1786 och användes i sammanhang när mat serverades med starka tillbehör som till exempel senap eller peppar. Så vi får helt enkelt anta att namnet kommer ifrån att man tyckte att maten var så stark så det brann i munnen.

Artiklar Visar 1369 stycken

Fyllda favoriter!

Fyllda ägghalvor

Ägghalvor med goda toppings är ett måste till buffébordet!

Tips!

Koka många ägg

Till stora högtider äter vi många goda ägghalvor. Bästa tipsen för att koka perfekta ägg!

4 söta tips

Hjärtformade ägg

Ägg är inte bara urgott − det går också att laga på så många olika sätt!

Briljera i köket!

Hur pocherar man ägg?

Med några enkla knep kan vem som helst lyckas med den perfekt rinniga gulan, vi visar hur.

Tips till påsk!

Färga ägg naturligt

Vilka råvaror i ditt kylskåp kan du använda för att färga påskäggen i vackra färger?