Ingen påskbuffé är komplett utan mumsiga djävulsägg! Här bjuder vi på några läckra fyllningar att variera mellan.
Läckert gula djävulsägg där fyllningen är superenkel att röra ihop. Röran är gjord av äggula, senap och majonnäs. För lite extra sting - spritsa på äggen och pudra över kajennpeppar.
Fyll dina ägg med n härligt salt sardellkräm eller varför inte en röra gjord på äggulor och kaviar. Pynta de solgula godbitarna med lite dill.
Heta ägg, olivägg eller medelhavsfyllning - vilken variant av djävulsägg blir din favorit? Här bjuder vi på tre läckra fyllningar till påskäggen.
Mumsiga ägghalvor med lax, pepparrot och färskost eller renstek, äpple, dijonsenap och färskost blir fulländade apptitretare på påskbuffén.
Lyxigt smakrika och annorlunda ägghalvor med två olika medelhavsfyllningar. Fyllningarna gör du av bland annat paprika, kesella, chorizosalami, aiolisås, musslor och oliver. Stiliga och delikata!
Dessa ägghalvor med räkröra får extra skjuts av en smakrik lagrad ost, dill och citron. Gör sig kanske bäst med inte alltför hårdkokta ägg.
Namnet djävulsägg är direkt översatt från engelskans "Deviled eggs". Termen "Deviled" i anslutning till mat dateras så långt tillbaka i tiden som till 1786 och användes i sammanhang när mat serverades med starka tillbehör som till exempel senap eller peppar. Så vi får helt enkelt anta att namnet kommer ifrån att man tyckte att maten var så stark så det brann i munnen.