Eggnog med apelsin

Betyg 4.7 av 5.
14 personer har röstat
1
Eggnog med apelsin

Gör eggnog i jul! En krämig, söt och fluffig juldrink som värmer skönt i vinterkylan. Den klassiska högtidsdrycken görs på mjölk, grädde och äggula med vanilj och kanel. Här smaksätter vi den dessutom med rivet apelsinskal.

Ett recept från:
Buffé nr 11, 2019

Eggnog med apelsin

Ingredienser

4-6 portioner
1 vaniljstång
4 dl mjölk (3%)
2 dl vispgrädde
1 kanelstång
1/2 tsk finriven muskotnöt
3 äggulor
1/2 dl råsocker
1 tsk finrivet apelsinskal
ev 4 msk mörk rom

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.7 av 5.
14 personer har röstat

Kommentar

Kan man låta den svalna och servera den dagen efter kall? :-)

Linda

2021-11-21

Näringsvärde per portion

Näringsvärdet är beräknat på 4 port inkl rom.
Energi1540 KJ / 368 kCal
Fett27 g
Salt0.2 g
Kolhydrater17 g
Protein7 g

Testa liknande recept

Varm äggtoddy med apelsin och vanilj
Betyg 4.3 av 5.
16 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Hot buttered rum – Smörig romdrink
Betyg 4.3 av 5.
10 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Kaffe Karlsson
Betyg 3.3 av 5.
19 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Choklad- och romplaska
Betyg 2.3 av 5.
3 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Varm romdrink
Betyg 2.7 av 5.
3 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Planteurs punch
Betyg 2.8 av 5.
4 personer har röstat
Under 30 min att tillaga