UNDER 15 MIN | Enkel

Eggnog med apelsin

Gör eggnog i jul! En krämig, söt och fluffig juldrink som värmer skönt i vinterkylan. Den klassiska högtidsdrycken görs på mjölk, grädde och äggula med vanilj och kanel. Här smaksätter vi den dessutom med rivet apelsinskal.

Detta är ett recept från Buffé nr 11, 2019
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4-6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Dela vaniljstången längsmed och skrapa ut fröna. Koka upp mjölk, grädde, vaniljstång och frön, kanel och muskot i en kastrull.
  2. Vispa äggulor, råsocker och apelsinskal fluffigt i en bunke. Lyft upp kanel- och vaniljstången. Vispa ner den varma gräddmjölken i äggvispet. Tillsätt ev rom. 
  3. Häll upp i glas och toppa gärna med extra apelsinskal och malen kanel.

För alla

Fri från gluten. Innehåller mjölkprotein och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av mjök och grädde.

Näringsvärdet är beräknat på 4 port inkl rom.

Ingredienser

Portioner: 4-6
  • 1 vaniljstång
  • 4 dl mjölk (3%)
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 kanelstång
  • 1/2 tsk finriven muskotnöt
  • 3 äggulor
  • 1/2 dl råsocker
  • 1 tsk finrivet apelsinskal
  • ev 4 msk mörk rom

Näringsvärde
Per portion

Energi 1540 kJ / 368 kCal