Minipepparkakshus - så gör du!
Vi visar steg för steg hur du bakar urgulliga minipepparkakshus!
Juliga cake pops och söta små renkakor är två enkla och goda julpyssel! Vi visar hur du gör steg för steg.
Tips! Här hittar du mer julpyssel.
Vi visar hur du julpiffar cake pops med hjälp av polkagrisstänger och ätbart glitter!
- 1 sats cake pops-smet, här är ett recept på enkla cake-pops
- Smält mörk och vit choklad
- Polkagriskäppar
- Ätbart glitter
- Fina sugrör i papper, eller klubbpinnar
- Kristyr i olika färger
- Strössel
- Tygband
- Pensel
Gör cake pops enligt grundreceptet
Rulla till bollar.
Trä hälften av bollarna på polkagrisstänger, och hälften på sugrör.
Doppa polkagriscakepopsen i mörk choklad, låt stelna liggandes på bakplåtspapper. Doppa sugrörscakepopsen i vit choklad, låt stelna, ståendes med sugröret rakt upp, på bakplåtspapper.
Måla de stelnade polkacakepopsen med ätbart skimmer. Dekorera sugrörscakepopsen med kristyr och strössel. Knyt en rosett runt sugröret.
Duka upp med en buffé av julens godsaker och ätbara pyssel.
Med hjälp av färdiga kakor och söta tillbehör förvandlar du enkelt kakan till en gullig liten ren!
- 1 paket färdigköpta runda kakor, t ex oreo cookies eller ballerinakakor
- Smält choklad
- Minismarties till nosen
- Chokladströsselkulor till ögonen
- Salta små kringlor till hornen
Dela försiktigt de salta kringlorna på mitten. Det gör inget om bitarna blir ojämna.
Doppa ena sidan av en kaka i smält choklad, vänd upp och lägg på bakplåtspapper.
Dekorera likt ett renansikte, till exempel med röda smarties som nos och mörka strösselkulor som ögon.
Låt chokladen stelna något och tryck sedan dit ”kringel-hornen”. Låt stelna helt. Klart!
Vi visar steg för steg hur du bakar urgulliga minipepparkakshus!
Skapa eget julpynt och häng upp dina julgranskulor med makramé - så gör du!
Pyssligt, prassligt och vem vet - kanske ligger det något gott inuti?
Julens finaste pynt blir dessa miniljusstakar gjorda med trolldeg. Vi visar hur du gör!
Bygg en ståtlig, ätbar gran av frukt och bär. Suveränt gott att doppa i chokladfondue.