Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 30 MIN | Medel

Eggnog

Varför inte göra eggnoggen lika självklar på julen som glöggen? Här har du en lättlagad krämig eggnog med vanilj, muskotnöt och kanel. Njut av vintern och kryp upp i en skön fåtölj med denna heta klassiker.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Blanda mjölk, grädde, kanel och muskot i en kastrull. Dela vaniljstången på längden och skrapa ur fröna. Rör i vaniljstång och frön i kastrullen och koka upp under omrörning.
  2. Vispa äggulor och socker vitt och luftigt i en bunke.
  3. Lyft upp kanel- och vaniljstången ur gräddmjölken och vispa ned den i äggblandningen. 
  4. Smaksättning: Blanda i ev. smaksättning och häll upp i glas. Riv över clementinskalet och servera.

För alla

Fri från gluten.
Innehåller ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri mjölk och laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölk och grädde till mjölkproteinfria ersättningsalternativ.

Tips

Snabbare och enklare är denna smarriga Äggtoddy som görs i tre steg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 3 1/2 dl mjölk
  • 2 1/2 dl vispgrädde
  • 1 kanelstång
  • 1 krm malen muskotnöt
  • 1 vaniljstång
  • 3 äggulor
  • 1/2 dl strösocker
  • 1 clementin
Smaksättning
  • mörk rom (eller päronkonjak)
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1562 kJ / 373 kCal

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer