Eggnog
Eggnog eller äggtoddy är en varm och söt dryck på mjölk, grädde, äggulor och socker som är populär att dricka på julen i USA och Kanada. Här kryddar vi den med vanilj, muskot och kanel. Smaksätt med rom om du vill.
Ingredienser
4 portioner
3 1/2 dl mjölk
2 1/2 dl vispgrädde
1 kanelstång
1 krm malen muskotnöt
1 vaniljstång
3 äggulor
1/2 dl strösocker
1 clementin
Smaksättning
mörk rom (eller päronkonjak)
För alla
Fri från gluten.
Innehåller ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri mjölk och laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölk och grädde till mjölkproteinfria ersättningsalternativ.
Gör så här
Tips
Snabbare och enklare är denna smarriga Äggtoddy som görs i tre steg.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1562 KJ / 373 kCal
Fett31 g
Salt0.2 g
Kolhydrater18 g
Protein7 g
Kommentar
Tar bort muskot och kanel, men tar lite extra vaniljsocker istället. Använder ägglikör och Don Papa som smaksättare. Supergott!!!
Astrid
2020-12-26