Äggtoddy
Äggtoddy hör för många julen till och det går supersnabbt att blanda den dessutom! Allt du behöver för denna toddy är ägg och strösocker samt en frisk och härlig konjak! Testa även vårt recept på eggnogg.
Ingredienser
4 dl
6 äggulor
5 msk strösocker
2 msk konjak
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi615 KJ / 147 kCal
Fett6 g
Salt0 g
Kolhydrater16 g
Protein3 g
Kommentarer
Uhu, ingen favorit men smaken är olika.
Stefan
2023-12-05Gjorde enligt receptet men tyckte det blev för sött. Tar mindre socker nästa gång så kanske det blir lite godare. Håller dock med om att varmvatten gör det lite godare och inte så trögflytande.
Glenn
2022-04-11Tack Glenn och ni andra som kommenterat att det var lite väl sött. vi har nu sett över receptet och justerat i receptet. Hoppas det ska smaka. Hälsningar Ulrika
Redaktionen
2023-11-22Klassisk äggtoddy serveras i höga glas och ska vara varm! En äggula vispas ”vit” med tillräckligt mycket socker, därefter vispar man i ca 4-5 cl konjak och till slut tillsätts hett vatten, precis som Pamela tipsar om.
Maria
2020-10-17