Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Jordnötskakor med marshmallows, kokos och banan

Ett mumsigt recept på energifyllda jordnötskakor med marshmallows, kokos och banan. Du gör kakorna av bland annat banan, havregryn, kokos, linfrön, marshmallows och jordnötssmör.

Detta är ett recept från Buffé nr 2, 2010
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 16 bitar portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Klä en ugnssäker form, ca 20 x 20 cm (för 16 bitar), med bakplåtspapper.
  3. Skala och mosa bananen. Blanda banan, havregryn, kokosflingor, linfrön, vaniljsocker, marshmallows och salt i en bunke. Ställ åt sidan.
  4. Blanda jordnötssmör, honung och rapsolja i en kastrull. Låt sjuda ca 2 minuter. Ta från värmen.
  5. Häll smeten över grynblandningen och arbeta samman noga. Bre ut smeten jämnt i formen.
  6. Grädda mitt i ugnen ca 45 minuter. Lägg på lite aluminiumfolie efter ca halva tiden så att den inte bränns.
  7. Låt kallna helt och skär i portionsbitar. Förvara i en lufttät burk.

Tips

Får du inte tag i minimarshmallows kan du ta stora marshmallows och klippa eller skära dem i mindre bitar.

Ingredienser

Portioner: 16 bitar
  • 1 mogen banan
  • 2 dl havregryn
  • 1/2 dl riven kokos
  • 1/2 dl hela linfrön
  • 1 tsk vaniljsocker
  • ca 2 dl minimarshmallows
  • 1/2 tsk salt
  • 1/2 dl jordnötssmör
  • 1 dl honung
  • 1 msk rapsolja
Lägg till i inköpslistan