Kladdkaka med chokladmousse, maräng och pistage
En himmelsk kladdkaka toppad med chokladmousse, kan det bli bättre? Den krämiga moussen innehåller ägg, mörk choklad, vispgrädde, smör och honung. Den ljuvliga chokladtårtan toppar du med hackade pistagenötter och maränger.
Ett recept från:
Buffé nr 12, 2006
Ingredienser
10 portioner
Botten
2 ägg
100 g smält smör
1 dl vetemjöl
3 dl strösocker
3 msk kakao
1 1/2 tsk vaniljsocker
2 krm salt
100 g smält mörk choklad av bra kvalitet
1/2 dl hackade pistagenötter (gärna salta)
Mousse
3 dl vispgrädde
2 ägg
2 msk honung
200 g hackad mörk choklad av bra kvalitet
70 g smör
saltrostade pistagenötter (till servering)
krossade maränger (till servering)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2690 KJ / 640 kCal
Kommentarer
Hur stor springform?
Nova
2023-04-29Hej Nova! Ursäkta sent svar. Formen ska ha ca 24 cm i diameter. Hälsningar Elina
Redaktionen
2023-06-30Jättegod! Mäktig, räcker till ca 15 personer. Behövs absolut inte gelatin om du Vispar äggvitan hårt, vispar grädde hårt, vispa äggula och honung, smält smör och choklad i vattenbad låt svalna lite. Lycka till!
Britt
2021-07-12Tyckte denna tårta var suverän! Använde tipset ovan och lade två st gelatinblad i ägg- och chokladsmeten innan jag vände i grädden. Då blev moussen perfekt i konsistens. Tårtan var lätt att skära och servera och inte alls för stabbig för vår smak. Hade på jordgubbar och då blev den en perfekt midsommartårta.
Mia
2021-06-26