En himmelsk kladdkaka toppad med chokladmousse, kan det bli bättre? Den krämiga moussen innehåller ägg, mörk choklad, vispgrädde, smör och honung. Den ljuvliga chokladtårtan toppar du med hackade pistagenötter och maränger.
Ett recept från:
Buffé nr 12, 2006
Innehåller ägg.
Gör glutenfri: Byt mjölet mot samma mängd fin glutenfri mjölmix som innehåller mjölk (t ex Semper).
Gör mjölkfri: Byt allt smör mot mjölkfritt margarin. Använd ren mörk choklad av bra kvalitet. Använd mjölkfri gräddprodukt Imat från Oatly och vispa enligt anvisning med 2 smälta gelatinblad. Kyl tills konsistensen är fast och blanda ner i chokladsmeten.
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Hur stor springform?
Nova
2023-04-29Hej Nova! Ursäkta sent svar. Formen ska ha ca 24 cm i diameter. Hälsningar Elina
Redaktionen
2023-06-30Jättegod! Mäktig, räcker till ca 15 personer. Behövs absolut inte gelatin om du Vispar äggvitan hårt, vispar grädde hårt, vispa äggula och honung, smält smör och choklad i vattenbad låt svalna lite. Lycka till!
Britt
2021-07-12Tyckte denna tårta var suverän! Använde tipset ovan och lade två st gelatinblad i ägg- och chokladsmeten innan jag vände i grädden. Då blev moussen perfekt i konsistens. Tårtan var lätt att skära och servera och inte alls för stabbig för vår smak. Hade på jordgubbar och då blev den en perfekt midsommartårta.
Mia
2021-06-26