Hemgjord ginger beer

47
4
Hemgjord ginger beer

Ginger beer är en fräsch och svalkande ingefärsdryck som du enkelt gör själv. Söt, syrlig och kryddig på samma gång. God att sippa på som drink eller som dryck till maten, gärna med asiatiska smaker. Men här skippar vi jäsningen och gör vår ginger beer alkoholfri.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 5, 2015

Hemgjord ginger beer

Ingredienser

6 portioner
1 dl
färskriven ingefära med skal
1 dl
ljust muscovadosocker
hyvlat skal av 3
citroner
2 dl
färskpressad citronjuice
1 l
mineralvatten
-
ev. mynta till garnering
Över 60 minuter

Gör så här

För allaFri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Vad tyckte du om receptet?

47

Kommentarer

Carina

8/26/2019

Hej, jag funderar på att göra denna till en fest - men hur länge står den sig? Dvs hur lånbgt i förväg kan man göra den?

Redaktionen ICAse

8/29/2019

Hej Carina! Den håller sig säkert 2-4 dagar. Om man vill att den ska vara lite spritsig vid servering bör man nog minska mineralvattnet när man gör den och sedan fylla på lite vid servering. Lycka till! Hälsningar Michelle

Therese

6/25/2018

Är nog bättre att hälla på vattnet efteråt annars försvinner så mycket kolsyra, alternativt ta hälften först och hälften sen.

Redaktionen

5/25/2015

Hej Maria! Använd allt - det är i samma skål, för du silar bort massan och använder enbart vätskan. Hälsningar Michelle

Näringsvärde per portion

Energi 292 KJ / 69 kCal
Fett 0.1 g
Salt 0.02 g
Kolhydrater 16.4 g
Protein 0.4 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept