Sangria
Lätt att göra och gott blir det med hemmagjord sangria. Den klassiska spanska vindrinken. Koka upp apelsinjuice med kanelstång och socker, låt det svalna. Blanda sedan frukt, rött fruktigt vin och precis vid servering av din sangria fyller du på med isbitar och citronläsk.
Ingredienser
4 portioner
1 1/2 dl apelsinjuice
1 msk strösocker
2 kanelstänger
1 flaska fruktigt rödvin (à 75 cl)
1 apelsin
1 äpple
isbitar
3 dl citronläsk
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1003 KJ / 241 kCal
Fett0.1 g
Salt0 g
Kolhydrater23 g
Protein0.5 g
Kommentar
Går det få förslag på lämpligt vin att använda?
Viktor
2023-04-20Hej Viktor! Vår sommelierkollega hälsar att ett ganska lätt, mycket fruktigt rött vin brukar bli bäst. Du bör undvika tyngre röda viner med stor strävhet (tanniner). Hoppas att du gillar sangrian! Hälsningar Elina
Redaktionen
2023-04-24