Bild laddas
Seg eller kladdig?

Bästa kladdkakan - så gör du

Hur kladdig eller seg vill du att din kladdkaka ska vara? Här ger vi tips på hur du lyckas med din kladdkaka och så tipsar vi om några riktigt goda kladdkakerecept.
Du som inte orkar, hinner eller vill läsa längre än hit – här är receptet på bästa kladdkakan.

Seg eller kladdig kladdkaka - så lyckas du

1. Göra en kladdig kladdkaka

För en garanterat kladdig kaka gäller det att hålla koll på klockan och hellre ställa den på den kortare tiden då ett tidsintervall anges i receptet. Ett knep för alla som vägrar äta okladdiga kakor är att öppna ugnen, ta ett tag om formen och skaka lätt fram och tillbaka - dallrar det alldeles för mycket kan några minuter till vara på sin plats. Dallrar det inte alls är det hög tid att ta ut den.

OBS! Att öppna ugnsluckan när du bakar något som ska fluffa till sig är absolut förbjudet. Men i och med att kladdkakan inte ska resa sig nämnvärt är det fritt fram att öppna ugnen vid behov.

2. Få till en seg kladdkaka

Att byta ut en del av sockret mot sirap gör kladdkakan extra seg och kompakt med en lätt smak av kola. När man använder sirap kan kakans yta bli lite ojämn och bubblig under gräddningen - det är helt i sin ordning.

Några riktigt goda kladdkakor