Krämbulle
En fluffig, smörig och sockrig bulle fylld till brädden med len vaniljkräm. Vad skulle vara bättre än det? Jo, en hel plåt med dessa ljuvliga krämbullar!
Ett recept från:
Buffé nr 5, 2022
Ingredienser
30 stora bullar
Krämfyllning
1 vaniljstång
2 1/2 dl mjölk (3%)
4 msk strösocker
3 äggulor (3 äggulor motsvarar ca 60 g)
3 msk majsstärkelse
1 msk smör
3 1/2 dl vispgrädde
Vetedeg
5 dl kallt vatten
19 dl vetemjöl (19 dl motsvara ca 1140 g)
2 1/4 dl strösocker
200 g rumsvarmt smör
1 1/2 msk mortlade kardemummakärnor
70 g smulad färsk jäst
2 tsk salt
1 ägg
Topping
100 g smält smör
strösocker
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Inga ägg hemma. Kan man fylla med vaniljkräm som man blandar pulver+mjölk mixat med grädde?
Marielle
2023-06-18Hej Marielle! Ja, det går jättebra. 😊 Hälsningar Elina
Redaktionen
2023-06-19I de andra recepten så ska degen kalljösa i ca 2 timmar innan man bakar ut den, men inte i detta receptet?
Emilie
2022-05-22Hej Emilie! Ursäkta sent svar. Tänker du på kardemummakringlor (https://www.ica.se/recept/kardemummakringlor-729141/) och rabarberbulle (https://www.ica.se/recept/rabarberbulle-729140/) som också var med i nr 5 i Tidningen Buffé? Det stämmer att i detta recept ska inte degen kalljäsas. Hoppas att du gillar receptet! Hälsningar Elina
Redaktionen
2022-10-21Kan man frysa bullarna med krämen i?
Martina
2022-05-21Hej Martina! Ursäkta sent svar. Du kan frysa dem men bullarna är allra godast som nybakta. Du kan också välja att frysa in (en del av) bullarna utan fyllning och fylla dem vid servering. 😊 Hälsningar Elina
Redaktionen
2022-10-21