Här sätter vi gaffeln i 70-talets mathistoria med flygande Jakob i spetsen. Var maten verkligen så brun och ful som alla säger?
Varma mackor är enkelt och snabblagat och därmed en självklar 70-talsklassiker. Fyll dem med champignonstuvning för en äkta retrokänsla.
En rätt som praktiskt taget lagar sig själv i gratängform var poppis när vännerna kom över på middag. För vem kan misslyckas med en blandning bestående av grillad kyckling, bacon, grädde, banan och jordnötter? Så gott – och smaklökarna får en riktig nostalgitripp på köpet!
Snabb, smarrig och en smula exotisk på sin tid. Så beskriver man bäst denna 70-talsklassiker. Skiva kassler, lägg på en plåt, addera några skivor tomat och ananas, toppa med ost och gratinera i ugn. Lätt som en plätt!
Glass i ugn – say what?! Ni kan ju bara gissa hur revolutionerande den här magiska efterrätten var på 70-talet. Glassen var till och med kall när den kom ut ur ugnen. Ett hett tips är att laga receptet för att ta reda på hur det egentligen går till… Äggvita är en ledtråd.
ICAnder och MonICA var under många decennier folkkära symboler för ICA och ICA-handlarna.
Källa: Matnostalgi 1970 till 2010, Rätterna vi minns – och de vi helst vill glömma, Joanna Drevinger.
Nu är det kräfttider! Lär dig mer om viktiga årtal i kräftans historia, och gläns på kräftskivan med dina kräftkunskaper.
Länge sedan men ändå inte – här har vi samlat 90-talsmaten som håller fanan högt än idag. Så sätt gaffeln i wok, gino och tiramisu och njut!
Snabbris, minutvisp och engångsförpackningar. Nu ska det gå snabbt att laga mat!
Festa som för 100 år sedan! Här är den kompletta guiden för 20-talet med experternas tips.
Quinoa var nytt och fika innebar chailatte med mastodontkanelbullar.
Fina råvaror och elegant uppläggning har inte alltid varit en självklarhet på restaurang.
Så såg frukosten ut för 100 år sedan. Och så här ser den ut idag.