Glace au four

Betyg 3.8 av 5.
22 personer har röstat
2
Glace au four

Att glass inte alltid smälter i ugnen var något man upptäckte i 70-talsköken. Glace au four är en fransk dessert där sockerkaka och glass täcks med hårt vispad maräng. Den korta tillagningstiden och marängens värmeisolerande effekt gör denna efterrätt till ett mästerverk som imponerar!

Glace au four

Ingredienser

Botten

2   ägg
1 dl  socker
1/2 dl  vetemjöl (1/2 dl motsvarar 30 g)
1/2 dl  potatismjöl (1/2 dl motsvarar 40 g)
1/2 tsk  bakpulver
smör (till formen)
mjöl eller kokos (till formen)

Fyllning

250 g  hallon
1/2 dl  socker
1 l  vaniljglass

Maräng

3   äggvitor
3/4 dl  socker
1/2 dl  mandelspån

För alla

Innehåller gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri glass. Välj olja eller laktosfritt smör till formen.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfri glass. Välj olja eller mjölkproteinfritt smör till formen.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.8 av 5.
22 personer har röstat

Kommentarer

Smakade jättebra men jag förberedde t.o.m. fyllningen dagen innan och ställde in i frysen. Dagen efter tog jag ur den ur frysen, bredde på marängen och satte in den i ugnen i fem minuter. Dock var ju hallonen fortfarande djupfrysta när glassen skulle ätas, så tyvärr tror jag inte på att ställa in anrättningen i frysen ”minst en timme”, som receptet anger.

Gun

2023-01-02

Väldigt gott. Marängen måste vispas så att den blir helt stel. Första gången blev det smält glass och marängblandning. 😄

Taru

2021-01-06

Testa liknande recept

Strassburgare
Betyg 3.8 av 5.
45 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Banana split
Betyg 4.7 av 5.
37 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Prinsesstårta
Betyg 4.2 av 5.
38 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Gino
Betyg 4.5 av 5.
130 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Potatisbröd
Betyg 4.6 av 5.
13 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Coeur de filét Provencale
Betyg 4.5 av 5.
65 personer har röstat
Över 60 min att tillaga