Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Glace au four

Att glass inte alltid smälter i ugnen var något man upptäckte i 70-talsköken. Glace au four är en fransk dessert där sockerkaka och glass täcks med hårt vispad maräng. Den korta tillagningstiden och marängens värmeisolerande effekt gör denna efterrätt till ett mästerverk som imponerar!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Botten: Smörj och mjöla en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.
  3. Vispa ägg och socker pösigt i en bunke.
  4. Blanda vetemjöl, potatismjöl och bakpulver.
  5. Sikta ner mjölblandningen i äggsmeten. Blanda försiktigt med en slickepott till en jämn smet.
  6. Häll smeten i formen. Grädda i nedre delen av ugnen ca 15 minuter. Kontrollera med provsticka att kakan är helt torr. Låt svalna helt.
  7. Fyllning: Rör hallonen med sockret. Rör glassen mjuk. Bred hallonen över botten och klicka ut glassen ovanpå. Forma glassen till en bulle. Sätt in allt i frysen minst en timme.
  8. Maräng: Sätt ugnen på 225°C. Vispa äggvitor och socker till en hård maräng. Bred marängen över glassen. Strö över mandelspån och sätt in i ugnen ca 5 minuter. Servera genast.

För alla

Innehåller gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri glass. Välj olja eller laktosfritt smör till formen.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfri glass. Välj olja eller mjölkproteinfritt smör till formen.

Ingredienser

Botten
  • 2 ägg
  • 1 dl socker
  • 1/2 dl vetemjöl (1/2 dl motsvarar 30 g)
  • 1/2 dl potatismjöl (1/2 dl motsvarar 40 g)
  • 1/2 tsk bakpulver
  • smör (till formen)
  • mjöl eller kokos (till formen)
Fyllning
  • 250 g hallon
  • 1/2 dl socker
  • 1 l vaniljglass
Maräng
  • 3 äggvitor
  • 3/4 dl socker
  • 1/2 dl mandelspån
Lägg till i inköpslistan

ICA återkallar ICA Wrap med tonfisk Läs mer