Att glass inte alltid smälter i ugnen var något man upptäckte i 70-talsköken. Glace au four är en fransk dessert där sockerkaka och glass täcks med hårt vispad maräng. Den korta tillagningstiden och marängens värmeisolerande effekt gör denna efterrätt till ett mästerverk som imponerar!
Innehåller gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri glass. Välj olja eller laktosfritt smör till formen.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfri glass. Välj olja eller mjölkproteinfritt smör till formen.
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Smakade jättebra men jag förberedde t.o.m. fyllningen dagen innan och ställde in i frysen. Dagen efter tog jag ur den ur frysen, bredde på marängen och satte in den i ugnen i fem minuter. Dock var ju hallonen fortfarande djupfrysta när glassen skulle ätas, så tyvärr tror jag inte på att ställa in anrättningen i frysen ”minst en timme”, som receptet anger.
Gun
2023-01-02Väldigt gott. Marängen måste vispas så att den blir helt stel. Första gången blev det smält glass och marängblandning. 😄
Taru
2021-01-06