Glace au four
Att glass inte alltid smälter i ugnen var något man upptäckte i 70-talsköken. Glace au four är en fransk dessert där sockerkaka och glass täcks med hårt vispad maräng. Den korta tillagningstiden och marängens värmeisolerande effekt gör denna efterrätt till ett mästerverk som imponerar!
Ingredienser
8-10 portioner
Botten
2 ägg
1 dl socker
1/2 dl vetemjöl (1/2 dl motsvarar 30 g)
1/2 dl potatismjöl (1/2 dl motsvarar 40 g)
1/2 tsk bakpulver
smör (till formen)
mjöl eller kokos (till formen)
Fyllning
250 g hallon
1/2 dl socker
1 l vaniljglass
Maräng
3 äggvitor
3/4 dl socker
1/2 dl mandelspån
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Väldigt gott men valde och mixa hallonen och ha socker och röra ihop glassen för att slippa stora hårda bitar i glasen. Använde frysta hallon från affären. Första gången jag äter glass au four och lär göra det igen
Jonas
2024-05-17Till hur många personer?
Eva
2024-01-12Hej Eva! Tack för din fråga, receptet är nu uppdaterat med portioner. Det räcker till 8-10 portioner. Vänliga hälsningar Harriet
Redaktionen
2024-01-15Bytte ut socker mot björksocker, vetemjöl, potatismjöl mot mandelmjöl och valde glass utan tillsatt socker och fick en delikat och insulinsnål efterrätt. Vad god marängen blev med mandelspån! Kommer att göra maränger med mandelspån som ketokakor av resterande äggvitevisp. Mums!
Ulf
2024-01-01