Glace au four

Betyg 3.8 av 5.
31 personer har röstat
5
Glace au four

Att glass inte alltid smälter i ugnen var något man upptäckte i 70-talsköken. Glace au four är en fransk dessert där sockerkaka och glass täcks med hårt vispad maräng. Den korta tillagningstiden och marängens värmeisolerande effekt gör denna efterrätt till ett mästerverk som imponerar!

Glace au four

Ingredienser

8-10 portioner

Botten

2   ägg
1 dl  socker
1/2 dl  vetemjöl (1/2 dl motsvarar 30 g)
1/2 dl  potatismjöl (1/2 dl motsvarar 40 g)
1/2 tsk  bakpulver
smör (till formen)
mjöl eller kokos (till formen)

Fyllning

250 g  hallon
1/2 dl  socker
1 l  vaniljglass

Maräng

3   äggvitor
3/4 dl  socker
1/2 dl  mandelspån

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.8 av 5.
31 personer har röstat

Kommentarer

Väldigt gott men valde och mixa hallonen och ha socker och röra ihop glassen för att slippa stora hårda bitar i glasen. Använde frysta hallon från affären. Första gången jag äter glass au four och lär göra det igen

Jonas

2024-05-17

Till hur många personer?

Eva

2024-01-12

Hej Eva! Tack för din fråga, receptet är nu uppdaterat med portioner. Det räcker till 8-10 portioner. Vänliga hälsningar Harriet

Redaktionen

2024-01-15

Bytte ut socker mot björksocker, vetemjöl, potatismjöl mot mandelmjöl och valde glass utan tillsatt socker och fick en delikat och insulinsnål efterrätt. Vad god marängen blev med mandelspån! Kommer att göra maränger med mandelspån som ketokakor av resterande äggvitevisp. Mums!

Ulf

2024-01-01

Testa liknande recept

Strassburgare
Betyg 3.8 av 5.
55 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Prinsesstårta
Betyg 4.2 av 5.
45 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Gräddtårta
Betyg 4 av 5.
56 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Hjortronsyltkakor
Betyg 4.2 av 5.
41 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Potatisbröd
Betyg 4.6 av 5.
17 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Coeur de filét Provencale
Betyg 4.5 av 5.
68 personer har röstat
Över 60 min att tillaga