Glace au four

10
1
Glace au four

Att glass inte alltid smälter i ugnen var något man upptäckte i 70-talsköken. Glace au four är en fransk dessert där sockerkaka och glass täcks med hårt vispad maräng. Den korta tillagningstiden och marängens värmeisolerande effekt gör denna efterrätt till ett mästerverk som imponerar!

Skriv ut
Glace au four

Ingredienser

Botten

2
ägg
1 dl
socker
1/2 dl
vetemjöl (1/2 dl motsvarar 30 g)
1/2 dl
potatismjöl (1/2 dl motsvarar 40 g)
1/2 tsk
bakpulver
-
smör (till formen)
-
mjöl eller kokos (till formen)

Fyllning

250 g
hallon
1/2 dl
socker
1 l
vaniljglass

Maräng

3
äggvitor
3/4 dl
socker
1/2 dl
mandelspån

För alla

Innehåller gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri glass. Välj olja eller laktosfritt smör till formen.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfri glass. Välj olja eller mjölkproteinfritt smör till formen.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

10

Kommentar

Taru

2021-01-06

Väldigt gott. Marängen måste vispas så att den blir helt stel. Första gången blev det smält glass och marängblandning. 😄

Testa liknande recept