Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 45 MIN | Medel

Flygande Jakob

En riktig 70-tals rätt brukar ofta innehålla både sött och salt, gärna i kombination med grädde. Flygande Jakob är inget undantag med ingredienser som bacon, banan, jordnötter, vispgrädde och kyckling. En riktigt festlig klassiker med andra ord som gärna serveras med ris och sallad.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Skär kycklingen i strimlor och bryn den i oljan i en stekpanna i omgångar. Krydda med salt och peppar. Lägg i en ugnssäker form.
  3. Sås: Vispa grädden och blanda den med chilisås. Bred såsen över kycklingen.
  4. Skala och skiva bananen och lägg skivorna på kycklingen och såsen.
  5. Tillaga mitt i ugnen ca 20 minuter.
  6. Strimla och stek baconet.
  7. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
  8. Sallad: Skär salladen i bitar och tomaterna i klyftor. Blanda sallad och tomater.
  9. Strö jordnötter och bacon över kycklingen och servera med ris och sallad.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt grädde mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Tips

Prova att använda färdig grillad kyckling som du benar ur och skär i mindre bitar.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 kycklingfiléer
  • 1 tsk olja
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm peppar
Sås
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 dl chilisås
  • 1 banan
  • 140 g bacon
  • 4 port ris
  • 1 dl salta jordnötter
Sallad
  • 1 kruksallad
  • 4 tomater
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer