Varma mackor med stuvad svamp
Varma mackor var 70-talets motsvarighet till dagens fredagsmys. Det var TV-mat när den var som enklast och godast. Med en krämig svampstuvning blir dessa mackor både mättande och lite lyxiga, nästan som små pizzor.
Ingredienser
4 portioner
1 l svamp (gärna kantareller)
1 gul lök
2 msk smör
salt
peppar
1 msk vetemjöl
3 dl vispgrädde
4 skivor bröd
8 skivor ost
2 tomater
1/4 gurka
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Tog förvällda kantareller ur frysen och fyllde upp med champinjoner. Hade även i lite dijonsenap 😊 Lär bli detta receptet framöver när det vankas svamptoast 👍
Christina
2024-11-18Lägger till en skvätt konjak, soya och timjan
Ann
2024-07-09Tyckte det var jätte gott!Men utesluter gurkan!Tycker inte det passar med varm färsk gurka!Sen hade jag champinjoner!Gick hem absolut!
Carina
2024-07-06