Varma mackor med stuvad svamp

Varma mackor var 70-talets motsvarighet till dagens fredagsmys. Det var TV-mat när den var som enklast och godast. Med en krämig svampstuvning blir dessa mackor både mättande och lite lyxiga, nästan som små pizzor.

Ingredienser
4 portioner
1 l svamp (gärna kantareller)
1 gul lök
2 msk smör
salt
peppar
1 msk vetemjöl
3 dl vispgrädde
4 skivor bröd
8 skivor ost
2 tomater
1/4 gurka
För alla
Fri från ägg men innehåller mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd. Byt mjöl mot majsstärkelse till redningen och blanda ut med lite vätska innan den tillsätts.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av grädde och smör.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Supergoda kantarellmackor, vi bytte till havregrädde och det funkade fint 👍
Anna maria
2023-09-17Tack för recept! Det blir kantarell - och champinjonstuvning med lite chili i. Sedan har jag köpt ett surdegsbröd och jag tror det kommer att bli kanooners! Trevlig helg!
Patric
2023-09-01Hade kantarell o hatten på en karl Johan, ett med det godaste jag ätit!
Annika
2023-07-23