Biff Rydberg

81
8
Biff Rydberg

En lyxigare variant av pyttipanna med enkla och fina råvaror som ryggbiff, potatis och lök i fokus. Vill du servera den som man gjorde 1911? Lägg det tärnade köttet i mitten på ett fat, löken i en krans runt köttet och potatisen ytterst. Bjud på rå äggula och senap som tillbehör.

Skriv ut
Biff Rydberg

Ingredienser

4 portioner
8 stora potatisar
600 g ryggbiff eller oxfilé
3 gula lökar
1/2 kruka persilja
ca 5 msk smör
ca 3 msk olja
salt och vitpeppar

Till servering

äggulor och senap

För alla

Fri från gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör.
Gör mjölkproteinfri: byt smör mot mjölkproteinfritt margarin.
Gör äggfri: uteslut äggulorna.

Näringsberäkningen är inkl. tillbehör.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

81

Kommentarer

Åse

2021-08-22

Fick tummen upp av alla här hemma. Den yngsta ville ha lite brunsås till.Jag gjorde även creme fraiche med dijon senap , salt.

Dan

2021-05-10

Lätt, enkelt och gott!

Karin

2021-05-10

Jag brukar göra ett senapssmör till med dijon och persilja. Supergott!

Näringsvärde per portion

Energi 2906 KJ / 695 kCal
Fett 37 g
Salt 2 g
Kolhydrater 46 g
Protein 42 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept