Biff Rydberg
En lyxigare variant av pyttipanna med enkla och fina råvaror som ryggbiff, potatis och lök i fokus. Vill du servera den som man gjorde 1911? Lägg det tärnade köttet i mitten på ett fat, löken i en krans runt köttet och potatisen ytterst. Bjud på rå äggula och senap som tillbehör.
Ingredienser
4 portioner
8 stora potatisar
600 g ryggbiff eller oxfilé
3 gula lökar
1/2 kruka persilja
ca 5 msk smör
ca 3 msk olja
salt
vitpeppar
Till servering
äggulor och senap
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Näringsberäkningen är inkl. tillbehör.
Energi2906 KJ / 695 kCal
Fett37 g
Salt2 g
Kolhydrater46 g
Protein42 g
Kommentarer
Blev väldigt gott! Rev lite färsk pepparrot till. 😋
Fredrik
2024-09-27Var finns senapsgrädden?
Torbjörn
2024-03-09Brukar göra ett senapssmör till med smör, diverse senapssorter och persilja och dutta på så det smälter lite. Favoriträtt!
Karin
2024-01-13