Biff Rydberg

118
15
Biff Rydberg

En lyxigare variant av pyttipanna med enkla och fina råvaror som ryggbiff, potatis och lök i fokus. Vill du servera den som man gjorde 1911? Lägg det tärnade köttet i mitten på ett fat, löken i en krans runt köttet och potatisen ytterst. Bjud på rå äggula och senap som tillbehör.

Biff Rydberg

Ingredienser

4 portioner
8 stora potatisar
600 g ryggbiff eller oxfilé
3 gula lökar
1/2 kruka persilja
ca 5 msk smör
ca 3 msk olja
salt och vitpeppar

Till servering

äggulor och senap

För alla

Fri från gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör.
Gör mjölkproteinfri: byt smör mot mjölkproteinfritt margarin.
Gör äggfri: uteslut äggulorna.

Näringsberäkningen är inkl. tillbehör.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

118

Kommentarer

Joacim

2023-01-13

En fröjd❤️

Eva

2022-10-20

Senast vi serverade den här rätten, hade vi äggulorna i snappsglas som vi ställde mitt på tallriken för var och en medans pepparroten hade vi i en större skål vid sidan av för alla att ta ifrån.

Eva

2022-05-19

Super gott 😋

Näringsvärde per portion

Energi 2906 KJ / 695 kCal
Fett 37 g
Salt 2 g
Kolhydrater 46 g
Protein 42 g
Läs mer om näringsvärden