Biff Rydberg

Betyg 4.4 av 5.
141 personer har röstat
20
Biff Rydberg

En lyxigare variant av pyttipanna med enkla och fina råvaror som ryggbiff, potatis och lök i fokus. Vill du servera den som man gjorde 1911? Lägg det tärnade köttet i mitten på ett fat, löken i en krans runt köttet och potatisen ytterst. Bjud på rå äggula och senap som tillbehör.

Biff Rydberg

Ingredienser

4 portioner
8 stora potatisar
600 g ryggbiff eller oxfilé
3 gula lökar
1/2 kruka persilja
ca 5 msk smör
ca 3 msk olja
salt
vitpeppar

Till servering

äggulor och senap

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.4 av 5.
141 personer har röstat

Kommentarer

Blev väldigt gott! Rev lite färsk pepparrot till. 😋

Fredrik

2024-09-27

Var finns senapsgrädden?

Torbjörn

2024-03-09

Brukar göra ett senapssmör till med smör, diverse senapssorter och persilja och dutta på så det smälter lite. Favoriträtt!

Karin

2024-01-13

Näringsvärde per portion

Näringsberäkningen är inkl. tillbehör.
Energi2906 KJ / 695 kCal
Fett37 g
Salt2 g
Kolhydrater46 g
Protein42 g

Testa liknande recept

Minijitterbuggare
Betyg 4.7 av 5.
6 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Omelettsufflé
Betyg 2.3 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Stockholmskakor
Betyg 4.5 av 5.
21 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Gös à la Mornay
Betyg 4 av 5.
21 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Coeur de filét Provencale
Betyg 4.5 av 5.
68 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Gratinerade sardiner
Betyg 4.6 av 5.
10 personer har röstat
Under 30 min att tillaga