Det våras för rabarber!

Gott att göra med rabarber

Rabarber - lika god att äta som vacker att titta på och nu är rabarbersäsongen här! Men vad kan man göra med rabarber? Knäckig rabarberpaj, rabarberkräm eller rabarberkladdkaka passar fint både som sötsyrlig dessert eller lite lyxigare fika. Inspireras av våra sockersöta recept och lär dig mer om den syrliga råvaran.
Tips: Här hittar du alla våra recept med rabarber.

Ljuvliga recept med rabarber

  • Knäckig rabarberpaj

    Knäckig rabarberpaj

    Betyg 4.2 av 5.
    2669 personer har röstat
    Receptet har 303 kommentarer.

    Godaste rabarberpajen gör du med syrliga rabarber under knäckigt havretäcke med kolasmak. Läckrare rabarberpaj får man leta efter! Servera gärna med vaniljglass.

    Knäckig rabarberpaj
  • Rabarbersylt

    Rabarbersylt

    Betyg 3.9 av 5.
    60 personer har röstat
    Receptet har 18 kommentarer.

    Sommar på burk! Sötsyrlig sylt gjord på rabarber – perfekt på nybakta scones, i frukostgröten eller till en kula svalkande glass. Vi har valt att smaksätta vår hemgjorda rabarbersylt med kardemumma för en kryddig karaktär.

    Rabarbersylt
  • Rabarberkräm

    Rabarberkräm

    Betyg 4.5 av 5.
    78 personer har röstat
    Receptet har 21 kommentarer.

    Hemgjord rabarberkräm är snabbt och enkelt att göra. Passa på och njut av rabarbern när den är i säsong, då blir rabarberkrämen extra fräsch. Rabarberkräm med kardemumma är en variant för en ännu godare smak. Servera den lena krämen med mjölk, ljummen eller kall, båda varianterna är lika goda.

    Rabarberkräm
  • Rabarberkaka

    Rabarberkaka

    Betyg 4.2 av 5.
    354 personer har röstat
    Receptet har 48 kommentarer.

    Mjuk, mumsig rabarberkaka lagar du enkelt till. Efterrätt med syrlig rabarber är en favorit, speciellt när det är sommar. Du serverar kakan med vispad grädde eller vaniljglass.

    Rabarberkaka
  • Rabarbersaft

    Rabarbersaft

    Betyg 3.8 av 5.
    218 personer har röstat
    Receptet har 37 kommentarer.

    Vad är somrigare än hemmagjord rabarbersaft? Allt du behöver är rabarber, strösocker och vatten, lätt som en plätt! Bjud på rabarbersaften till sommarens picknickar och fikastunder.

    Rabarbersaft
  • Rabarberkladdkaka med vit choklad och kardemumma

    Rabarberkladdkaka med vit choklad och kardemumma

    Betyg 4.2 av 5.
    159 personer har röstat
    Receptet har 55 kommentarer.

    Smarrig kladdkaka med rabarber, vit choklad och kardemumma. Ett lättlagat och somrigt recept där rabarberns syrliga strävhet balanseras av den söta och mjuka kladdkakan. Här hittar du fler härliga kladdkakerecept .

    Rabarberkladdkaka med vit choklad och kardemumma
  • Rabarbersirap

    Rabarbersirap

    Betyg 4.4 av 5.
    54 personer har röstat
    Receptet har 21 kommentarer.

    Läcker och lättlagad är denna rabarbersirap som passar bra till sommarens drinkar. Den är också god att ringla över glass. Sirapen gjord av krispiga rabarber och socker passar också att använda som smaksättning till tårtbottnar eller till en fruktsallad.

    Rabarbersirap
  • Rabarber- och jordgubbspaj

    Rabarber- och jordgubbspaj

    Betyg 4.5 av 5.
    103 personer har röstat
    Receptet har 17 kommentarer.

    Sugen på att baka en smulpaj med rabarber? Gör en somrig rabarber- och jordgubbspaj som får fikagästerna på fall! Servera gärna rabarberpajen med vaniljsås, gräddglass eller lättvispad grädde.

    Rabarber- och jordgubbspaj
5 fakta om rabarber

SPARA INFÖR VINTERN

Visste du att rabarber går utmärkt att frysa in? Perfekt att plocka fram för den kallare säsongens bak och mellanmål!

ÄT GÄRNA STJÄLKEN – MEN INTE BLADEN

Låt dig inte luras av skönheten i rabarberns frodigt gröna blad. De innehåller höga halter av oxalsyra, vilket i för stora mängder är giftigt.

DEKORERA HEMMET

Rabarbern blommar vanligtvis i maj–juni och de ståtliga, gulvita blommorna gör sig fina som snittblommor inomhus.

RIK PÅ FIBER

Rabarbern är en källa till fibrer, som bidrar till att hålla blodfettsnivåerna låga och ger en långsam stegring av blodsockret.

EN HISTORISK FAVORIT

Rabarber började odlas redan på 1600-talet, men då i medicinskt syfte mot olika krämpor och åkommor. Det var först på 1800-talet som den började användas i matlagning.

Nyfiken på rabarber?

Nyfiken på rabarber?

Vi har samlat allt du vill och behöver veta om rabarber. Vårsågod och hugg in.

Allt om rabarber

Artiklar (1555)

Allt du behöver veta

Rena rama rabarbern

Vi tar reda på allt om den ståtliga grönsaken och bjuder på härliga recept med rabarber.

Gott ogräs

Vad vet du om nässlor?

Här får du reda på allt du behöver veta om nässlor - näringsrika och goda i vårens mat!

Matskola

Maränger - så gör du!

Vi visar steg för steg hur du gör egna maränger. Lätta, kritvita och härligt spröda.

Glassig vegansommar

Vegansk glass

Sommar är glass - det är sen gammalt. Här kommer recept på riktigt god vegansk glass!

Skog & mark

Laga med vilda växter

På våren är det säsong för våra ätbara vilda växter! Prova något av våra härliga recept.

Starta dagen rätt

Baka frukost med granola

Starta dagen med en nybakad frukost! Vad sägs om ugnsbakad gröt och knapriga müslikakor?