Rabarberkaka
Mjuk, mumsig rabarberkaka lagar du enkelt till. Efterrätt med syrlig rabarber är en favorit, speciellt när det är sommar. Du serverar kakan med vispad grädde eller vaniljglass.
Ingredienser
12 bitar
75 g smör eller margarin
1 tsk kardemummakärnor
2 ägg
2 1/2 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
2 1/2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
4 dl rabarber (4 dl motsvarar ca 250 g)
Serveringsförslag
lättvispad grädde eller vaniljglass
För alla
Innehåller ägg.
Gör glutenfri: byt ut vetmjölet mot glutenfri finmix.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av smör och serveringsförslag.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smör och serveringsförslag mot mjölkproteinfria ersättningsalternativ.
Näringsvärdet är beräknat per port på 8 port och utan serveringsförslag.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi755 KJ / 180 kCal
Fett6 g
Salt0.1 g
Kolhydrater28 g
Protein2 g
Kommentarer
Jag drar ner lite på socker och byter ut hälften av rabarbern mot hallon.
Karolina
2024-03-23Då det stod att kakan skulle vara lite kladdig och seg tycker jag också att 200 grader (över- och undervärme) lät mycket. Jag tillagade kakan i 175 grader i botten av ugnen under längre tid, ca 40-45 minuter och den blev jättebra - tips för oss med varma ugnar.
Angelica
2023-07-16Kan man dubbla receptet för långpanna?
Linda
2023-06-28Hej Linda! Det är inget vi har provbakat men det funkar nog. Tänk på att tiden i ugnen kan behöva justeras så håll koll på kakan i ugnen när du gräddar den. Om du testar baka i kakan i långpanna så skriv gärna en ny kommentar och berätta hur den blev. Hälsningar Elina
Redaktionen
2023-06-28