Recept: Knäckig rabarberpaj
  • Recept
  • Medel
  • Tid: Över 60 min

Knäckig rabarberpaj

1048 röster

Syrlig rabarber under knäckigt havretäcke med kolasmak. Läckrare rabarberpaj får man leta efter. Servera gärna med vaniljglass.

Detta är ett recept från Buffé nr 4, 2012.

Ingredienser

  • 500 g rabarber
  • 2 dl havregryn
  • 2 dl socker
  • 1 3/4 dl vetemjöl
  • 1/2 tsk bakpulver
  • 1 krm vaniljsocker
  • 125 g smör
  • 1/2 dl vispgrädde
  • 1/2 dl ljus sirap
  • smör till formen
  • vaniljglass till servering

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 150°C.
  2. Blanda alla torra ingredienser i en bunke.
  3. Smält smöret i en kastrull tillsammans med grädde och sirap. Blanda ner de torra ingredienserna.
  4. Ansa och skär rabarbern i ca 4 cm stora bitar. Lägg dem i en smord ugnssäker form. Bred på smeten.
  5. Grädda pajen mitt i ugnen 40–50 minuter, tills den fått fin färg. Servera gärna ljummen med vaniljglass.

För alla

Innehåller gluten.
Gör laktosfri: ersätt smör, grädde och glass med laktosfria produkter.
Gör mjölkproteinfri: ersätt smör med mjölkfritt matfett. Byt grädde mot soja- eller havrebaserad gräddersättning. Servera med mjölkfri glass, t ex Tofuline eller Oatly.
Gör äggfri: välj äggfri glass.