Rabarberkladdkaka med vit choklad och kardemumma
Smarrig kladdkaka med rabarber, vit choklad och kardemumma. Ett lättlagat och somrigt recept där rabarberns syrliga strävhet balanseras av den söta och mjuka kladdkakan.
Här hittar du fler härliga kladdkakerecept .
Ingredienser
10 bitar
100 g smör
100 g vit choklad
2 dl strösocker
1 krm salt
2 ägg
1/2 tsk hela kardemummakärnor
2 dl vetemjöl (2 dl motsvarar 120 g)
200 g rabarber
1/2 msk potatismjöl
Till garnering
florsocker
För alla
Innehåller gluten, mjölkprotein och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av smör och vit choklad.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Den här gången blev det mörk choklad i stället och bytte ut rabarber mot blåbär. Mums! Den blir alltid bra!
Rebecka
2023-09-08En sommardröm! Godaste rabarberkakan jag någonsin ätit. Baka den och smaka den!
Ingrid
2023-06-19Helt ljuvligt god!
Jenny
2023-06-03