Recept: Rabarbersaft
  • Recept
  • Medel
  • Tid: Över 60 min

Rabarbersaft

121 röster

Vad är somrigare än hemmagjord rabarbersaft? Allt du behöver är rabarber, strösocker och vatten, lätt som en plätt! Bjud på rabarbersaften till sommarens picknickar och fikastunder.

Ingredienser

1 sats

  • 1 kg rabarber
  • 3 dl vatten
  • 4 dl strösocker /liter avrunnen saft

Så här gör du

  1. Skölj, ansa och skär rabarbern i bitar. Koka upp vattnet i en kastrull och lägg i rabarbern. Koka under lock tills rabarbern kokat sönder. Lägg en ren handduk i ett durkslag som ställs över en bunke. Sila saften genom den.
  2. Mät upp saften, koka upp den och rör ner sockret. Koka upp och skumma saften.
  3. Häll upp saften på rengjorda flaskor. Fyll ända upp. Sätt på korken och låt saften kallna.
Tips

Går jättebra att frysa.