Rabarber- och jordgubbspaj
Sugen på att baka en smulpaj med rabarber? Gör en somrig rabarber- och jordgubbspaj som får fikagästerna på fall! Servera gärna rabarberpajen med vaniljsås, gräddglass eller lättvispad grädde.
Ett recept från:
Buffé nr 5, 2021
Ingredienser
8 portioner
Smuldeg
150 g kylskåpskallt smör
3 dl vetemjöl
2 dl havregryn
1 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
400 g rabarber (400 g motsvarar ca 3-4 stjälkar)
200 g jordgubbar
1/2 dl strösocker
1 msk potatismjöl
Serveringsförslag
vaniljsås, glass eller lättvispad grädde
För alla
Fri från ägg.
Gör glutenfri: byt ut vetemjölet mot glutenfri mjölmix och välj havregryn framställda av ren havre.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av smör och serveringsförslag.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett och serveringsförslag.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Supergott!!
Emma
2024-04-20Lade till lite kanel och kardemumma
Åsa
2023-07-09Jättegod paj, den gjorde succé!!!
Jessica
2023-06-22