Fiskgratäng med svampsås och purjolök
En hälsosam fiskgratäng med svampsås och purjolök som tilltalar ögat. Filé av hoki eller torsk som skurits i bitar får smak av purjolöken och den härliga svampsåsen. Till fiskgratängen serverar du pressad potatis.
Ingredienser
4 portioner
8 - 10 potatisar (10 potatisar motsvarar ca 800 g)
600 g hokifilé eller torsk
2 purjolökar
1/2 tsk salt
2 påsar kantarellsåspulver eller champinjonsåspulver (à 29 g)
75 g hårdost (max 17%)
Till servering
ärtor
För alla
Läs noga ingredienserna på såsen. Gratängen innehåller laktos och mjölkprotein.
Gör laktos- och mjölkproteinfri: Koka egen svampsås med Solhavre och mjölkfritt margarin. Ersätt osten med sojabaserad ost.
Gör så här
Tips
Blanda osten som strös på fisken med lite ströbröd så får gratängen en vackrare färg.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2312 KJ / 552 kCal
Fett16.7 g
Kommentarer
Det här var snabbt och enkelt att tillaga. Kommer nog att göra det igen. Jag bytte ut potatis mot ris och hade fisksås och lade till färska champinjoner och räkor som jag hade hemma istället. Kommer dock att prova med kantarellsås någon gång också. Låter smarrigt!
Anna
2012-03-14Det här var jättegott! Vi gjorde potatismos till och det blev lyckat. Vår 2½-åring åt med god aptit.
Camilla
2010-01-26Den blev väldigt smaklös,så jag hade på mer salt och citronpeppar, då blev den helt ok.
Therése
2005-10-25