Ugnsbakad fisk med vitlökssås

28
16
Ugnsbakad fisk med vitlökssås

En stressig vardag vill du bara komma hem och laga något enkelt men ändå gott. Ugnsbakad fisk med krämig, smakrik vitlöksås går snabbt att tillaga och är supergott och nyttigt. En vardagsfavorit!

Ugnsbakad fisk med vitlökssås

Ingredienser

4 portioner
12 potatisar
2 msk olivolja
2 tsk salt
3 paprikor (gärna i olika färger)
600 g torsk- eller hokifilé
1 krm peppar

Sås

2 dl matyoghurt
3 vitlöksklyftor
2 krm salt
1 krm peppar
3 msk hackad persilja eller dill

För alla

Gör mjölkfri: byt ut matyoghurten mot äkta majonnäs utrörd i lite kallt vatten.

Gör så här

Tips

Ersätt paprikan med andra grönsaker tex lök, squash, tomater som variation.

Gröna tipset: Vill du äta grönt kan fisken bytas ut om kikärter som får steka med potatis och paprika i ugnen.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

28

Kommentarer

Marie

2021-01-12

Gott och om man skär upp alla grönsaker kvällen innan eller får hjälp av någon så går det supersnabbt

Camilla

2013-10-21

Lägg till fetaost och lite honung till såsen. Supergott!

Stefan

2012-02-04

Oväntat och gott. Lägger det till "bra-recepten"! Läcker och enkel sås med turkisk youghurt, salt, peppar och tre vitlöksklyftor:-)!

Näringsvärde per portion

Energi 2304 KJ / 551 kCal
Fett 14.2 g
Läs mer om näringsvärden