Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Ugnsbakad fisk med vitlökssås

En stressig vardag vill du bara komma hem och laga något enkelt men ändå gott. Ugnsbakad fisk med krämig, smakrik vitlöksås går snabbt att tillaga och är supergott och nyttigt. En vardagsfavorit!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 250°C.
  2. Skölj potatisen noga i ljummet vatten. Skär potatisen i ca 1 cm tjocka skivor. Lägg potatisen på en bakpappersklädd plåt och ringla över hälften av olivoljan. Strö över hälften av saltet.
  3. Tillaga mitt i ugnen ca 10 minuter.
  4. Skölj, kärna ur och skär paprikan i bitar. Skär fiskfiléerna i ca 5 cm breda bitar.
  5. Lägg fisk och paprika vid sidan om på plåten. Häll på resten av olivoljan och saltet och strö över pepparn. Tillaga ytterligare ca 10 minuter.
  6. Smaksätt matyoghurten med pressad vitlök, salt och peppar samt gärna lite hackat kryddgrönt.
  7. Servera fisken med paprika, potatis och sås samt bröd.

För alla

Gör mjölkfri: byt ut matyoghurten mot äkta majonnäs utrörd i lite kallt vatten.

Tips

Ersätt paprikan med andra grönsaker tex lök, squash, tomater som variation.

Gröna tipset: Vill du äta grönt kan fisken bytas ut om kikärter som får steka med potatis och paprika i ugnen.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 12 potatisar
  • 2 msk olivolja
  • 2 tsk salt
  • 3 paprikor (gärna i olika färger)
  • 600 g torsk- eller hokifilé
  • 1 krm peppar
Sås
  • 2 dl matyoghurt
  • 3 vitlöksklyftor
  • 2 krm salt
  • 1 krm peppar
  • 3 msk hackad persilja eller dill
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2304 kJ / 551 kCal
Fett: 0 g
Läs mer om näringsvärden