Gratinerad hoki med spenat och cottage cheese

3
4
Gratinerad hoki med spenat och cottage cheese

Gratinerad hoki med spenat och cottage cheese är en fiskrätt som tillagas i ugnen under ett smakrikt täcke av cottage cheese, spenat och lök. De milda hokifiléerna får en rund smak av spenaten och med några skivade tomater på toppen blir rätten även färgstark.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 43 2011

Gratinerad hoki med spenat och cottage cheese

Ingredienser

4 portioner
250 g fryst bladspenat
800 g hokifilé
4 port ris eller annat gryn
1 gul lök
2 msk smör eller margarin
250 g cottage cheese
salt och peppar
3 tomater

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett och laktosfri cottage cheese.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett. Byt ut cottage cheese mot sour supreme (innehåller soja).

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

3

Kommentarer

Anton

2013-04-11

Smaklös och riktigt tråkig rätt i mitt tycke.

Per-olov

2011-10-27

Jag tycker inte att detta var bra. Fisken badade i sin egen juice och tiden i ugnen räckte inte till. Dessutom kändes Hokin otroligt seg och träig!

Josefine

2011-10-27

Jättegott! Och faktiskt väldigt enkelt också! Skulle kanske dock vara ännu bättre med någon mer krydda, jag öste på med ordentligt med salt och peppar och även lite pressad citron.

Näringsvärde per portion

Energi 2642 KJ / 629 kCal
Fett 111 g
Kolhydrater 765 g
Protein 501 g
Läs mer om näringsvärden