Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Gratinerad hoki med spenat och cottage cheese

Gratinerad hoki med spenat och cottage cheese är en fiskrätt som tillagas i ugnen under ett smakrikt täcke av cottage cheese, spenat och lök. De milda hokifiléerna får en rund smak av spenaten och med några skivade tomater på toppen blir rätten även färgstark.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 43, 2011
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tina spenat och fisk.
  2. Koka ris eller gryn enligt förpackningens anvisning.
  3. Sätt ugnen på 200˚C.
  4. Skala och hacka löken. Fräs den i en stekpanna med matfettet. Krama ur spenaten och blanda ner den med löken. Fräs ytterligare ett par minuter. Vänd ner cottage cheese i spenaten och smaka av med salt och peppar.
  5. Skär fisken i portionsbitar och lägg den i en ugnssäker form. Skiva tomaterna. Fördela spenattopping och tomater på fisken. Sätt in mitt i ugnen ca 25 min.
  6. Servera med ris eller annat gryn.

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett och laktosfri cottage cheese.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett. Byt ut cottage cheese mot sour supreme (innehåller soja).

Ingredienser

Portioner: 4
  • 250 g fryst bladspenat
  • 800 g hokifilé
  • 4 port ris eller annat gryn
  • 1 gul lök
  • 2 msk smör eller margarin
  • 250 g cottage cheese
  • salt och peppar
  • 3 tomater
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2642 kJ / 629 kCal