Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Stekt hoki med kaviarsås och krossad potatis

Prova detta recept på härlig, stekt hoki med kaviarsås och krossad potatis! Potatisen gör du genom att blanda potatiskross med lök och gräddfil medan fisken steks. Servera fisken och potatisen med broccoli och den goda kaviarsåsen.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Låt hokin tina i kylskåp.
  2. Skala potatis och lök. Koka potatisen mjuk. Hacka löken och fräs den mjuk i lite av matfettet. Krossa potatisen grovt och rör ner gräddfil och lök, smaka av med salt och peppar.
  3. Krydda fisken och stek den i resten av matfettet enligt anvisning på förpackningen.
  4. Kaviarsås: Rör ihop gräddfil, kaviar och dill smaka av med salt och peppar.
  5. Servera fisken med krossad potatis, kaviarsås och broccoli.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på kaviaren, i övrigt är rätten fri från gluten men innehåller laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett och laktosfri gräddfil.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett. Byt ut gräddfilen mot Sour Supreme (innehåller soja).
Gör äggfri: vissa äggallergiker bör undvika kaviar.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 portioner hokifilé
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 2 msk smör eller margarin
  • 1 kg potatis
  • 1 gul lök
  • 2 dl gräddfil
Kaviarsås
  • 2 dl gräddfil
  • 3 msk kaviar
  • 2 msk hackad dill
  • salt och peppar
Lägg till i inköpslistan