Fiskgratäng med svampsås och purjolök

Betyg 3.1 av 5.
10 personer har röstat
4
Fiskgratäng med svampsås och purjolök

En hälsosam fiskgratäng med svampsås och purjolök som tilltalar ögat. Filé av hoki eller torsk som skurits i bitar får smak av purjolöken och den härliga svampsåsen. Till fiskgratängen serverar du pressad potatis.

Fiskgratäng med svampsås och purjolök

Ingredienser

4 portioner
8 - 10 potatisar (10 potatisar motsvarar ca 800 g)
600 g hokifilé eller torsk
2 purjolökar
1/2 tsk salt
2 påsar kantarellsåspulver eller champinjonsåspulver (à 29 g)
75 g hårdost (max 17%)

Till servering

ärtor

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.1 av 5.
10 personer har röstat

Kommentarer

Det här var snabbt och enkelt att tillaga. Kommer nog att göra det igen. Jag bytte ut potatis mot ris och hade fisksås och lade till färska champinjoner och räkor som jag hade hemma istället. Kommer dock att prova med kantarellsås någon gång också. Låter smarrigt!

Anna

2012-03-14

Det här var jättegott! Vi gjorde potatismos till och det blev lyckat. Vår 2½-åring åt med god aptit.

Camilla

2010-01-26

Den blev väldigt smaklös,så jag hade på mer salt och citronpeppar, då blev den helt ok.

Therése

2005-10-25

Näringsvärde per portion

Energi2312 KJ / 552 kCal
Fett16.7 g

Testa liknande recept

Gratinerad hoki med spenat och cottage cheese
Betyg 2.3 av 5.
3 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Thailändsk soppgryta
Betyg 4 av 5.
2 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Nordafrikansk couscouspanna med fisk
Betyg 3 av 5.
2 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Stekt hoki med kaviarsås och krossad potatis
Betyg 2 av 5.
4 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Stekt hokifilé med varm morotssallad
Betyg 2.5 av 5.
2 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Snabbrimmad hoki med sparris och limesky
Betyg 3 av 5.
2 personer har röstat
Under 60 min att tillaga