Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 45 MIN | Medel

Fiskgratäng med svampsås och purjolök

En hälsosam fiskgratäng med svampsås och purjolök som tilltalar ögat. Filé av hoki eller torsk som skurits i bitar får smak av purjolöken och den härliga svampsåsen. Till fiskgratängen serverar du pressad potatis.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Skala och koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten. Tina fisken enligt förpackningens anvisning om djupfryst används.
  3. Skär fisken i skivor. Skölj, ansa och strimla purjolöken. Lägg fisk och purjo i en lättsmord ugnssäker form. Strö över salt.
  4. Tillaga såsen enligt förpackningens anvisning. Riv osten. Häll såsen över fisk och purjo och strö över osten.
  5. Tillaga mitt i ugnen i ca 15 minuter. Låt potatisen rinna av och pressa den eventuellt genom en potatispress.
  6. Servera fiskgratängen med potatis och ärter.

För alla

Läs noga ingredienserna på såsen. Gratängen innehåller laktos och mjölkprotein.
Gör laktos- och mjölkproteinfri: Koka egen svampsås med Solhavre och mjölkfritt margarin. Ersätt osten med sojabaserad ost.

Tips

Blanda osten som strös på fisken med lite ströbröd så får gratängen en vackrare färg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 8 - 10 potatisar (10 potatisar motsvarar ca 800 g)
  • 600 g hokifilé eller torsk
  • 2 purjolökar
  • 1/2 tsk salt
  • 2 påsar kantarellsåspulver eller champinjonsåspulver (à 29 g)
  • 75 g hårdost (max 17%)
Till servering
  • ärter
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2312 kJ / 552 kCal
Fett: 16,7 g
Läs mer om näringsvärden

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer