Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Thailändsk soppgryta

Thailändsk soppgryta är en matig soppa som är extra god när vädret utanför inte riktigt är som i Thailand! Fisken, majsen och potatisen gör att soppgrytan mättar rejält.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och koka potatisen i rikligt med lättsaltat vatten. Halvtina fiskblocket i mikron.
  2. Ansa, skölj och strimla purjolöken. Fräs purjolök och majs ett par minuter i en kastrull med olivoljan. Skiva potatisen grovt och blanda i. Häll på soppan och koka upp.
  3. Skär fisken i grova bitar och lägg ner i soppan. Sjud i 5-6 minuter. Fördela soppa och fisk i skålar. Servera med frasiga baguetter. Avrunda med kanelsockrade äppelkyftor.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 800 g potatis
  • 1 paket fryst hokifilé (à 400 g)
  • 1 purjolök
  • 1 dl majskorn
  • 2 förp thaisoppa (à 500 ml)
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 0 kJ / 563 kCal
Fett: 0 g
Läs mer om näringsvärden