Zucchiniteriyaki med groddsallad
Kvällens middag är en spännande och otroligt god zucchiniteriyaki som får sällskap av en krispig groddsallad med smak av koriander och het sambal oelek. Här gifter sig smaker och texturer och skapar smakmagi. Servera med nykokt ris och krispig surdegsbaguette och ät er mätta.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 14 2017
Ingredienser
4 portioner
4 port ris
1 surdegsbaguette
Groddsallad
2 tsk sambal oelek
pressad limesaft från 1 lime
1 msk olja
150 g rättika
180 g böngroddar
salt
1 kruka koriander
Zucchini
1/2 påse salladslök (à 125 g)
2 zucchini
1 msk olja
1 1/2 dl teriyakisås
1 msk sesamfrö
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1776 KJ / 425 kCal
Fett8.9 g
Salt4.57 g
Kolhydrater72.4 g
Protein9.7 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Detta är min första vecka med vegokassen och det här receptet är ju gott men det är för lite proteiner! Och det gäller även sötpotatisgrytan denna vecka. Har ni verkligen räknat näringsvärden på era maträtter?
Monika
2017-04-08Koriander? Fanns inte med i veggokassen. Menar ni oregano där en halv kruka finns över?
Annica
2017-04-05