Zucchiniteriyaki med groddsallad

14
2 Klimatsmart
Zucchiniteriyaki med groddsallad

Kvällens middag är en spännande och otroligt god zucchiniteriyaki som får sällskap av en krispig groddsallad med smak av koriander och het sambal oelek. Här gifter sig smaker och texturer och skapar smakmagi. Servera med nykokt ris och krispig surdegsbaguette och ät er mätta.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 14 2017

Zucchiniteriyaki med groddsallad

Ingredienser

4 portioner
4
port ris
1
surdegsbaguette

Groddsallad

2 tsk
sambal oelek
pressad limesaft från 1
lime
1 msk
olja
150 g
rättika
180 g
böngroddar
-
salt
1
kruka koriander

Zucchini

1/2
påse salladslök (à 125 g)
2
zucchini
1 msk
olja
1 1/2 dl
teriyakisås
1 msk
sesamfrö

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på teriyakisåsen. I övrigt är rätten fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfritt bröd.

Under 45 minuter

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

14

Kommentarer

Monika

4/8/2017

Detta är min första vecka med vegokassen och det här receptet är ju gott men det är för lite proteiner! Och det gäller även sötpotatisgrytan denna vecka. Har ni verkligen räknat näringsvärden på era maträtter?

Annica

4/5/2017

Koriander? Fanns inte med i veggokassen. Menar ni oregano där en halv kruka finns över?

Näringsvärde per portion

Energi 1776 KJ / 425 kCal
Fett 8.9 g
Salt 4.57 g
Kolhydrater 72.4 g
Protein 9.7 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept