Zucchiniteriyaki med groddsallad | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Zucchiniteriyaki med groddsallad

Kvällens middag är en spännande och otroligt god zucchiniteriyaki som får sällskap av en krispig groddsallad med smak av koriander och het sambal oelek. Här gifter sig smaker och texturer och skapar smakmagi. Servera med nykokt ris och krispig surdegsbaguette och ät er mätta.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 14, 2017
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka riset och grädda brödet enligt anvisningen på förpackningarna.
  2. Groddsallad: Blanda sambal oelek, limesaft och olja i en stor bunke.
  3. Skala och strimla rättikan. Vänd ner den och böngroddarna i dressingen. Krydda med salt. Grovhacka koriandern och vänd ner.
  4. Zucchini: Strimla salladslöken och skär zucchinin i skivor, inte för tunna.
  5. Stek zucchinin i omgångar i oljan i en het stekpanna tills den fått fin färg. Häll på såsen i sista omgången och lägg ner den stekta zucchinin och låt det bli varmt igen. Strö över salladslöken och sesamfröna.
  6. Servera zucchinin med ris, bröd och groddsallad.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på teriyakisåsen. I övrigt är rätten fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfritt bröd.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 port ris
  • 1 surdegsbaguette
Groddsallad
  • 2 tsk sambal oelek
  • pressad limesaft från 1 lime
  • 1 msk olja
  • 150 g rättika
  • 180 g böngroddar
  • salt
  • 1 kruka koriander
Zucchini
  • 1/2 påse salladslök (à 125 g)
  • 2 zucchini
  • 1 msk olja
  • 1 1/2 dl teriyakisås
  • 1 msk sesamfrö
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1776 kJ / 425 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept