Rostade betor och persiljerötter med salsa verde
Ta vara på och njut av säsongens primörer! Denna rätt bjuder på ugnsrostade betor, potatis och persiljerötter toppat med pumpakärnor. Ringla sedan över den supergoda salsan med smak av färska kryddor, citron och vitlök och servera med den nygräddade surdegsbaguetten. Mums!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 7 2018
Ingredienser
4 portioner
900 g fast potatis
500 g rödbetor
300 g persiljerötter
3 morötter
2 msk olivolja
salt
peppar
1/2 dl pumpakärnor
1 surdegsbaguette
Salsa verde
1/2 citron
1 vitlöksklyfta
1 kruka basilika
1/2 - 1 kruka persilja
1 huvudsallad
1 tsk dijonsenap
3 msk vatten
1 msk kapris
2 msk olivolja
För alla
Rätten är fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfritt bröd.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2772 KJ / 661 kCal
Fett19 g
Salt3.09 g
Kolhydrater99 g
Protein16 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer