Rostade betor och persiljerötter med salsa verde

18
0 Klimatsmart
Rostade betor och persiljerötter med salsa verde

Ta vara på och njut av säsongens primörer! Denna rätt bjuder på ugnsrostade betor, potatis och persiljerötter toppat med pumpakärnor. Ringla sedan över den supergoda salsan med smak av färska kryddor, citron och vitlök och servera med den nygräddade surdegsbaguetten. Mums!

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 7 2018

Rostade betor och persiljerötter med salsa verde

Ingredienser

4 portioner
900 g
fast potatis
500 g
rödbetor
300 g
persiljerötter
3
morötter
2 msk
olivolja
-
salt
-
peppar
1/2 dl
pumpakärnor
1
surdegsbaguette

Salsa verde

1/2
citron
1
vitlöksklyfta
1
kruka basilika
1/2 - 1
kruka persilja
1
huvudsallad
1 tsk
dijonsenap
3 msk
vatten
1 msk
kapris
2 msk
olivolja

För alla

Rätten är fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfritt bröd.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

18

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2772 KJ / 661 kCal
Fett 19 g
Salt 3.09 g
Kolhydrater 99 g
Protein 16 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept