Rostade betor och persiljerötter med salsa verde

Betyg 3.8 av 5.
18 personer har röstat
0Klimatsmart
Rostade betor och persiljerötter med salsa verde

Ta vara på och njut av säsongens primörer! Denna rätt bjuder på ugnsrostade betor, potatis och persiljerötter toppat med pumpakärnor. Ringla sedan över den supergoda salsan med smak av färska kryddor, citron och vitlök och servera med den nygräddade surdegsbaguetten. Mums!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 7 2018

Rostade betor och persiljerötter med salsa verde

Ingredienser

4 portioner
900 g  fast potatis
500 g  rödbetor
300 g  persiljerötter
3   morötter
2 msk  olivolja
salt
peppar
1/2 dl  pumpakärnor
1   surdegsbaguette

Salsa verde

1/2   citron
1   vitlöksklyfta
1   kruka basilika
1/2 - 1   kruka persilja
1   huvudsallad
1 tsk  dijonsenap
3 msk  vatten
1 msk  kapris
2 msk  olivolja

För alla

Rätten är fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfritt bröd.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.8 av 5.
18 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi2772 KJ / 661 kCal
Fett19 g
Salt3.09 g
Kolhydrater99 g
Protein16 g

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Varmrökt laxbaguette med jordärtskockssoppa
Betyg 3 av 5.
4 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Tacopaj med minitomater
Betyg 4.2 av 5.
16 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Piffig grönsallad
Betyg 3.9 av 5.
8 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Stekt kolja med rödbetshummus
Betyg 4 av 5.
2 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Över 60 min att tillaga
Rostade persiljerötter i pesto  
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 30 min att tillaga