Bullar i krämig sås med pressgurka

11
4 Klimatsmart
Bullar i krämig sås med pressgurka

Dessa vegobullar kryddas med tapenade, vilket också är en av komponenterna i den krämiga såsen som serveras till – som självklart är gjord på växtbaserad grädde. För att bidra med lite fräschör till rätten blir det även pressgurka vid sidan av. Nytt är också att du har i tunt skivad rättika. Mums!

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 9 2021

Bullar i krämig sås med pressgurka

Ingredienser

4 portioner
900 g
potatis

Pressgurka

1 msk
ättiksprit (12%)
2 msk
strösocker
3 msk
vatten
2 krm
salt
1 krm
svartpeppar
1/2
gurka
ca 175 g
rättika
1/2
ask färsk persilja (à 20 g)

Bullar

600 g
formbar vegofärs av sojaprotein
1/2
förp tapenade soltorkade tomater (à 130 g)
2 krm
peppar
2 tsk
rapsolja

Sås

2 1/2 dl
havrebaserad matlagningsgrädde (14%)
2 dl
växtbaserad mjölkdryck
1 msk
majsstärkelse
1/2
förp tapenade soltorkade tomater (à 130 g)
1 msk
japansk soja

För alla

Kontrollera noga innehållet i vegofärsen och tapenaden.
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

11

Kommentarer

Hanna

2021-03-04

Gott! Vi valde att pressa potatisen och adderade rårörda lingon, mums

Ali

2021-03-03

Riktigt gott och enkelt! Skulle dock skippa tapenaden i såsen. Vi körde klyftpotatis i ugn istället.

Anders

2021-03-02

Mycket smakfullt! Rena söndagsmiddagen. Bra smakkombo med gurka och rättika.

Näringsvärde per portion

Energi 2802 KJ / 674 kCal
Fett 33 g
Salt 2 g
Kolhydrater 57 g
Protein 29 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept