UNDER 45 MIN | Medel

Bullar i krämig sås med pressgurka

Dessa vegobullar kryddas med tapenade, vilket också är en av komponenterna i den krämiga såsen som serveras till – som självklart är gjord på växtbaserad grädde. För att bidra med lite fräschör till rätten blir det även pressgurka vid sidan av. Nytt är också att du har i tunt skivad rättika. Mums!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 10, 2020
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tina färsen.
  2. Koka potatisen.
  3. Pressgurka: Blanda ättika, socker, vatten, salt och peppar i en bunke. Skär gurkan i tunna skivor. Skala och skär rättikan i tunna skivor. Blanda gurkan och rättikan i lagen. Rör runt och låt stå och dra medan maten lagas.
  4. Bullar: Blanda färs och tapenade i en bunke och krydda med peppar. Forma till bullar och stek på svag värme i oljan i en stekpanna, ca 10 minuter.
  5. Blanda havregrädde, mjölkdrycken och majsstärkelse i en kastrull. Låt koka upp under omrörning och rör sedan i tapenaden och sojan.
  6. Pressgurka: Hacka persiljan och vänd ner i gurkan.
  7. Servera bullarna med potatis, sås och gurka.

För alla

Kontrollera noga innehållet i vegofärsen och tapenaden.
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 900 g potatis
Pressgurka
  • 1 msk ättika (12%)
  • 2 msk strösocker
  • 3 msk vatten
  • 2 krm salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1/2 gurka
  • ca 175 g rättika
  • 1/2 ask färsk persilja (à 20 g)
Bullar och sås
  • 600 g formbar vegofärs
  • 1/2 burk tapenade soltorkade tomater (à 130 g)
  • 2 krm peppar
  • 2 tsk rapsolja
  • 2 1/2 dl havregrädde (14%)
  • 2 dl växtbaserad mjölkdryck
  • 1 msk majsstärkelse
  • 1/2 förp tapenade soltorkade tomater (à 130 g)
  • 1 msk japansk soja

Näringsvärde
Per portion

Energi 2802 kJ / 674 kCal

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept