Bullar i krämig sås med pressgurka
Dessa vegobullar kryddas med tapenade, vilket också är en av komponenterna i den krämiga såsen som serveras till – som självklart är gjord på växtbaserad grädde. För att bidra med lite fräschör till rätten blir det även pressgurka vid sidan av. Nytt är också att du har i tunt skivad rättika. Mums!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 9 2021
Ingredienser
4 portioner
900 g potatis
Pressgurka
1 msk ättiksprit (12%)
2 msk strösocker
3 msk vatten
2 krm salt
1 krm svartpeppar
1/2 gurka
ca 175 g rättika
1/2 ask färsk persilja (à 20 g)
Bullar
600 g formbar vegofärs av sojaprotein
1/2 förp tapenade soltorkade tomater (à 130 g)
2 krm peppar
2 tsk rapsolja
Sås
2 1/2 dl havrebaserad matlagningsgrädde (14%)
2 dl växtbaserad mjölkdryck
1 msk majsstärkelse
1/2 förp tapenade soltorkade tomater (à 130 g)
1 msk japansk soja
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2802 KJ / 674 kCal
Fett33 g
Salt2 g
Kolhydrater57 g
Protein29 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Gott! Vi valde att pressa potatisen och adderade rårörda lingon, mums
Hanna
2021-03-04Riktigt gott och enkelt! Skulle dock skippa tapenaden i såsen. Vi körde klyftpotatis i ugn istället.
Ali
2021-03-03Mycket smakfullt! Rena söndagsmiddagen. Bra smakkombo med gurka och rättika.
Anders
2021-03-02