Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 30 MIN | Medel

Vegetariska vårrullar med grönsaksris

Piffa upp färdiglagade vegetariska vårrullar med massor av nyttigheter i stekpannan. Vitkål, morot, paprika och broccoli är sprängfyllda av vitaminer och dessutom toppen att strimla och fräsa upp snabbt. Smaksätt med teriyakisås och servera med basmatiris.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen och låt svalna något.
  2. Ansa och skär vitkålen i bitar. Skala och skiva moroten. Ansa och skiva purjolöken. Dela, kärna ur och skär paprikan i bitar. Skär broccolin i små buketter, ansa stammen och skär i skivor.
  3. Tillaga vårrullarna enligt anvisningen på förpackningen.
  4. Fräs grönsakerna i oljan i en gryta eller vid kastrull tills de börjar bli mjuka. Rör ner teriyakisåsen och koka upp. Vänd ner riset och smaka av med salt.
  5. Till servering: Servera vårrullarna med grönsaksriset, lime och sweet chilisås.

För alla

Kontrollera noga innehållet i vårrullarna och teriyakisåsen.
Innehåller gluten.
Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.

Tips

Vill du göra en egen Teriyakisås?

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 port basmatiris
  • 1/4 vitkålshuvud (1/4 motsvarar ca 300 g)
  • 1 morot
  • 1/2 purjolök
  • 1 röd paprika
  • 1 broccoli
  • 400 g vegetariska vårrullar
  • 2 msk olja
  • 2 dl teriyakisås
  • salt
Till servering
  • limeklyftor
  • sweet chilisås
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer