Zucchinistekt lax med pak choi och teriyakisås
Med inspiration från Asien är här ett recept på stekt lax inlindad i zuccini. Den söta japanska sojasåsen teriyaki gör du på ett kick som passar ypperligt till krispig stekt lax. Pak choi gör teriyakisåsen sällskap innan den serveras med den zuccinistekta laxen.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 16 2016
Ingredienser
4 portioner
Teriyakisås
1 msk riven färsk ingefära
1 vitlöksklyfta
1 dl japansk soja
1/2 dl vatten
1/2 dl strösocker
1 köttbuljongtärning (eller motsvarande mängd fond)
1 tsk majsstärkelse
4 port ris
Lax
1 zucchini
salt
peppar
ca 600 g laxfilé
2 msk olja
250 g pak choi
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2631 KJ / 629 kCal
Fett25.1 g
Salt8.11 g
Kolhydrater62.4 g
Protein35.9 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Jätte gott! Absolut inte för salt
Pamela
2016-10-25Alldeles för salt. Både 1 dl soja och 1 buljongtärning men bara 0.5 dl vatten! Fel i receptet? 2 pak choi går inte att få ned i såsen. 1 på sin höjd. Även laxen blev toksalt fast jag saltade som jag brukar med den frysta. Ligger Icas färska lax i saltlag i plastpåsen? Barnen vägrade äta fast lax brukar vara populärt.
Helena
2016-04-20