Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Zucchinistekt lax med pak choi och teriyakisås

Med inspiration från Asien är här ett recept på stekt lax inlindad i zuccini. Den söta japanska sojasåsen teriyaki gör du på ett kick som passar ypperligt till krispig stekt lax. Pak choi gör teriyakisåsen sällskap innan den serveras med den zuccinistekta laxen.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 16, 2016
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sås: Skala och riv ingefära och vitlök. Blanda alla ingredienser till såsen i en kastrull och koka upp under omrörning.
  2. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
  3. Lax: Hyvla zucchinin på längden med en osthyvel eller en potatisskalare. Salta lite lätt.
  4. Skär bort skinnet från laxen och skär den i portionsbitar. Salta och peppra fisken och linda in den i zucchinin. Stek dem runt om i olja i en stekpanna ca 5 minuter.
  5. Strimla pak choi. Koka upp såsen och vänd ner pak choi.
  6. Servera laxen med ris och sås.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen. I övrigt är rätten fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
Teriyakisås
  • 1 msk riven färsk ingefära
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 dl japansk soja
  • 1/2 dl vatten
  • 1/2 dl strösocker
  • 1 köttbuljongtärning (eller motsvarande mängd fond)
  • 1 tsk majsstärkelse
  • 4 port ris
Lax
  • 1 zucchini
  • salt och peppar
  • ca 600 g laxfilé
  • 2 msk olja
  • 250 g pak choi
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2631 kJ / 629 kCal

Klimatguide

0,7 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept