Zucchinistekt lax med pak choi och teriyakisås

52
2
Zucchinistekt lax med pak choi och teriyakisås

Med inspiration från Asien är här ett recept på stekt lax inlindad i zuccini. Den söta japanska sojasåsen teriyaki gör du på ett kick som passar ypperligt till krispig stekt lax. Pak choi gör teriyakisåsen sällskap innan den serveras med den zuccinistekta laxen.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 16 2016

Zucchinistekt lax med pak choi och teriyakisås

Ingredienser

4 portioner

Teriyakisås

1 msk
riven färsk ingefära
1
vitlöksklyfta
1 dl
japansk soja
1/2 dl
vatten
1/2 dl
strösocker
1
köttbuljongtärning (eller motsvarande mängd fond)
1 tsk
majsstärkelse
4
port ris

Lax

1
zucchini
-
salt och peppar
ca 600 g
laxfilé
2 msk
olja
250 g
pak choi

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen. I övrigt är rätten fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

52

Kommentarer

Pamela

2016-10-25

Jätte gott! Absolut inte för salt

Helena

2016-04-20

Alldeles för salt. Både 1 dl soja och 1 buljongtärning men bara 0.5 dl vatten! Fel i receptet? 2 pak choi går inte att få ned i såsen. 1 på sin höjd. Även laxen blev toksalt fast jag saltade som jag brukar med den frysta. Ligger Icas färska lax i saltlag i plastpåsen? Barnen vägrade äta fast lax brukar vara populärt.

Näringsvärde per portion

Energi 2631 KJ / 629 kCal
Fett 25.1 g
Salt 8.11 g
Kolhydrater 62.4 g
Protein 35.9 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept