Lax teriyaki med pak choi

48
6
Lax teriyaki med pak choi

Tänk att en marinad kan lyfta en rätt så lätt! Med teriyaki blir den här laxrätten komplett. Nu ska vi sluta rimma och njuta av maten istället.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 45 2021

Lax teriyaki med pak choi

Ingredienser

4 portioner
4 port ris eller annat gryn
250 g pak choi
1 lime
salt
peppar
600 g laxfilé
1 tsk olja
150 ml teriyakimarinad

För alla

Kontrollera noga innehållet i marinaden.   
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Tips

Pressa en vitlöksklyfta (för 4 port) i stekpannan och stek någon minut innan marinaden hälls i. Smaksätt pak choien med sesamfrön eller lite sesamolja. Servera gärna med en extra grönsak, t ex gurka.

Vad tyckte du om receptet?

48

Kommentarer

Pär gustaf

2022-08-16

Gott med sesamolja salt och pressad vitlök till gurkan.

Conny

2022-06-01

Enkelt och gott

Katia

2021-11-14

Laxen var god men pak choi var väldigt tråkigt smaksatt.

Näringsvärde per portion

Energi 2506 KJ / 599 kCal
Fett 24 g
Salt 4 g
Kolhydrater 59 g
Protein 37 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden