Lax teriyaki med pak choi
Tänk att en marinad kan lyfta en rätt så lätt! Med teriyaki blir den här laxrätten komplett. Nu ska vi sluta rimma och njuta av maten istället.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 45 2021
Ingredienser
4 portioner
4 port ris eller annat gryn
250 g pak choi
1 lime
salt
peppar
600 g laxfilé
1 tsk olja
150 ml teriyakimarinad
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2506 KJ / 599 kCal
Fett24 g
Salt4 g
Kolhydrater59 g
Protein37 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Gott med sesamolja salt och pressad vitlök till gurkan.
Pär gustaf
2022-08-16Enkelt och gott
Conny
2022-06-01Laxen var god men pak choi var väldigt tråkigt smaksatt.
Katia
2021-11-14