Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Lax teriyaki med pak choi

Här bjuds det på en snabblagad och god laxrätt som passar perfekt när tiden är knapp. Laxen smaksätts med en läcker teriyakisås och avnjuts tillsammans med strimlad pak choi som tillför ett friskt inslag på tallriken. Servera med nykokt ris och färska grönsaker.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 3, 2017
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Ansa och strimla pak choi. Blanda med pressad lime. Salta och peppra.
  2. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
  3. Skär gurkan i tärningar.
  4. Stek laxen i oljan i en stekpanna ca 5 minuter, vänd då och då. Sänk värmen och häll i teriyakisåsen och låt allt bli varmt.
  5. Servera laxen med ris och grönsaker.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på teriyakisåsen. I övrigt är rätten fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 250 g pak choi
  • 1 lime
  • salt och peppar
  • 4 port ris eller annat gryn
  • 1/2 gurka
  • 4 port laxfilé (à 140 g)
  • 1 tsk olja
  • 150 ml teriyakisås
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2356 kJ / 563 kCal

Klimatguide

0,7 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept