Chilibakad lax med pak choi
Chilibakad lax med pak choi, en utsökt rätt som får het smak av chilisås som penslas över laxen. Pak choi skärs i breda strimlor där den vita delen steks ihop med lök tills den blivit perfekt mjuk. Soja och vatten tillsätts och det förvandlas till en härlig lätt sås. Avnjuts med chilibakad lax och nykokt ris.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 9 2015
Ingredienser
2 portioner
2 port ris, gärna basmatiris
300 g laxfilé
2 msk sweet chilisås
salt
1 lime
1/2 rödlök
250 g pak choi
1 tsk olivolja
150 g sojasås
2 msk vatten
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2999 KJ / 717 kCal
Fett29 g
Salt13.7 g
Kolhydrater67 g
Protein43 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
Fantastiskt gott och lättlagat. ICAs egna sojasås med smak av chili och vitlök till var kanon och rekommenderas!
Désirée
2015-01-01