Chilibakad lax med pak choi

Betyg 2.7 av 5.
32 personer har röstat
1
Chilibakad lax med pak choi

Chilibakad lax med pak choi, en utsökt rätt som får het smak av chilisås som penslas över laxen. Pak choi skärs i breda strimlor där den vita delen steks ihop med lök tills den blivit perfekt mjuk. Soja och vatten tillsätts och det förvandlas till en härlig lätt sås. Avnjuts med chilibakad lax och nykokt ris.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 9 2015

Chilibakad lax med pak choi

Ingredienser

2 portioner
2 port ris, gärna basmatiris
300 g laxfilé
2 msk sweet chilisås
salt
1 lime
1/2 rödlök
250 g pak choi
1 tsk olivolja
150 g sojasås
2 msk vatten

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 2.7 av 5.
32 personer har röstat

Kommentar

Fantastiskt gott och lättlagat. ICAs egna sojasås med smak av chili och vitlök till var kanon och rekommenderas!

Désirée

2015-01-01

Näringsvärde per portion

Energi2999 KJ / 717 kCal
Fett29 g
Salt13.7 g
Kolhydrater67 g
Protein43 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Räkwok med ingefära och soja
Betyg 4.6 av 5.
19 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Nudlar med pak choi och kyckling
Betyg 5 av 5.
4 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Nudelwok satay style
Betyg 2.6 av 5.
8 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Lax teriyaki med pak choi
Betyg 4.3 av 5.
49 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Lax med teriyaki, sesamfrö och pak choi
Betyg 4.1 av 5.
29 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Grillad laxfilé med pak choi och ponzumarinad
Betyg 4.7 av 5.
3 personer har röstat
Under 45 min att tillaga