Chilibakad lax med pak choi

32
1
Chilibakad lax med pak choi

Chilibakad lax med pak choi, en utsökt rätt som får het smak av chilisås som penslas över laxen. Pak choi skärs i breda strimlor där den vita delen steks ihop med lök tills den blivit perfekt mjuk. Soja och vatten tillsätts och det förvandlas till en härlig lätt sås. Avnjuts med chilibakad lax och nykokt ris.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 9 2015

Chilibakad lax med pak choi

Ingredienser

2 portioner
2 port ris, gärna basmatiris
300 g laxfilé
2 msk sweet chilisås
salt
1 lime
1/2 rödlök
250 g pak choi
1 tsk olivolja
150 g sojasås
2 msk vatten

För alla

Rätten är fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Tips

Rosta gärna lite sesamfrön om du har det hemma och strö över laxen.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

32

Kommentar

Désirée

2015-01-01

Fantastiskt gott och lättlagat. ICAs egna sojasås med smak av chili och vitlök till var kanon och rekommenderas!

Näringsvärde per portion

Energi 2999 KJ / 717 kCal
Fett 29 g
Salt 137 g
Kolhydrater 67 g
Protein 43 g
Läs mer om näringsvärden