Sesambakad lax med soja och ingefära
Bjud på god lax i ugn med delikata små sesamfrön och en välsmakande sallad. Krispiga böngroddar, salladslök och pak choi blandas till en sallad som sedan får sällskap av rivig ingefära, soja och söt chilisås. Njut av laxen tillsammans med nykokt ris och välsmakande sallad vid sidan av.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 12 2016
Ingredienser
4 portioner
4 port ris (gärna basmatiris)
ca 600 g laxfilé
1 msk sesamfrö
salt
peppar
1 msk riven färsk ingefära
2 msk japansk soja
2 msk sweet chilisås
1 lime
1/2 förp böngroddar (à 180 g)
1/2 påse salladslök (à 125 g)
250 g pak choi
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2306 KJ / 551 kCal
Fett19.9 g
Salt4.52 g
Kolhydrater56.1 g
Protein35.1 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Dubbelt eller tripelt med dressing gör susen och teriyaki marinad på laxen så blir denna supergod!
Patrik
2024-03-20Superbra och god rätt om du ska gäster på en vardag!
Mmmmums om man gillar ingefära. Jag tog lite extra ingefära. Supergott!
Katarina
2016-03-13