Sesambakad lax med soja och ingefära

603
2
Sesambakad lax med soja och ingefära

Bjud på god lax i ugn med delikata små sesamfrön och en välsmakande sallad. Krispiga böngroddar, salladslök och pak choi blandas till en sallad som sedan får sällskap av rivig ingefära, soja och söt chilisås. Njut av laxen tillsammans med nykokt ris och välsmakande sallad vid sidan av.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 12 2016

Sesambakad lax med soja och ingefära

Ingredienser

4 portioner
4
port ris (gärna basmatiris)
ca 600 g
laxfilé
1 msk
sesamfrö
-
salt och peppar
1 msk
riven färsk ingefära
2 msk
japansk soja
2 msk
sweet chilisås
1
lime
1/2
förp böngroddar (à 180 g)
1/2
påse salladslök (à 125 g)
250 g
pak choi

För alla

Rätten är fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Tips

Servera gärna med lite extra soja.

Vad tyckte du om receptet?

603

Kommentarer

2017-04-07

Superbra och god rätt om du ska gäster på en vardag!

Katarina

2016-03-13

Mmmmums om man gillar ingefära. Jag tog lite extra ingefära. Supergott!

Näringsvärde per portion

Energi 2306 KJ / 551 kCal
Fett 19.9 g
Salt 4.52 g
Kolhydrater 56.1 g
Protein 35.1 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept