Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Zucchinilasagne med halloumi och bresaola

Denna tilltalande zucchinilasagne förgyller vilken vardag som helst. Zucchini är underbart gott att ugnsgratinera och i det här receptet är inget undantag. Pastasåsen får smak av en skvätt grädde innan den varvas med zucchini och halloumiost. Toppa med välsmakande bresaola och rucola innan servering.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 15, 2016
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Skär zucchinin och halloumin i tunna skivor. Stek zucchinin i omgångar i oljan i en stekpanna, salta och peppra. Lägg upp på ett fat. 
  3. Blanda pastasåsen med grädden och vattnet.
  4. Varva såsen, lasagneplattorna, zucchinin och halloumin i en ugnssäker form, ca 20 x 30 cm. Lägg halloumi och zucchini på vartannat lager. Börja och avsluta med såsen. Toppa med halloumin.
  5. Sätt in formen mitt i ugnen ca 25 minuter. 
  6. Servera lasagnen med bresaola och ruccola.

För alla

Rätten innehåller laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: använd glutenfri pasta.
Gör äggfri: använd lasagneplattor utan ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 zucchini
  • 2 halloumiostar (à 200 g)
  • 1 msk olja
  • salt och peppar
  • 420 g pastasås (gärna zucchini)
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 dl vatten
  • 12 lasagneplattor
  • 140 g bresaola
  • 65 g ruccola
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 3221 kJ / 776 kCal