Zucchinilasagne med halloumi och bresaola

Denna tilltalande zucchinilasagne förgyller vilken vardag som helst. Zucchini är underbart gott att ugnsgratinera och i det här receptet är inget undantag. Pastasåsen får smak av en skvätt grädde innan den varvas med zucchini och halloumiost. Toppa med välsmakande bresaola och rucola innan servering.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 15 2016

Ingredienser
4 portioner
1 zucchini
2 halloumi (à 200 g)
1 msk olja
salt och peppar
1 burk pastasås med zucchini & paprika (à 420 g)
1 dl vispgrädde
1 dl vatten
12 lasagneplattor
140 g bresaola
65 g rucola
För alla
Rätten innehåller laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: använd glutenfri pasta.
Gör äggfri: använd lasagneplattor utan ägg.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3221 KJ / 776 kCal
Fett45 g
Salt5.8 g
Kolhydrater48 g
Protein41 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Vad menar ni med "pastasås" under ingredienser - är de ten särskild färdig pastasås? Eller finns receptet på just den såsen någon annanstans?
Caroline
2019-10-02Hej Caroline! Det är en burk med färdig tomatbaserad pastasås som innehåller zucchini och paprika. Jag har nu förtydligat i receptet. Lycka till med lasagnen. Hälsningar Ulrika
Redaktionen
2019-10-03Tips: kör alla zucchiniskivor med olja/salt/peppar i ugnen på en plåt med bakplåtspapper! Går på 10 min och du slipper hela stekfasen!
Susanna
2019-08-25Har i fetaost också. En fantastiskt god lasagne .
Pia
2019-03-20